Møt våren i storbyen

Lei av den halvdårlige vinteren? Her er forslag til storbyferier for deg som er våryr.

Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss slutten av februar, og det begynner å røyne på for de som er lei av holke, regn og sur vind.

Mens vi er inne i en slags mellomperiode her i Norge, det hverken er skikkelig vinter eller skikkelig vår, er det andre tilstander nede på det europeiske kontinentet.

Ta innersving på den halvdårlige norske vinteren med en storbyhelg. Vi anbefaler disse tre perlene: Amsterdam, Paris eller Barcelona.

Nattevandring langs Amsterdams flotte kanaler. Foto: Colourbox
Nattevandring langs Amsterdams flotte kanaler. Foto: Colourbox Vis mer


Amsterdam

Tre gode grunner til å ta seg en vårtur til Amsterdam:

 • Amsterdam og Nederland er kjent for tulipaner, men den store tulipanblomstringen skjer ikke før i begynnelsen av april. Krokusen er imidlertid i full blomst allerede i mars. Amsterdams høysesong varer fra midten av april til midten av oktober, så drar du utenom denne perioden vil du oppleve en roligere by uten de store turisthordene. Er du veldig glad i tulipaner, kan du stikke innom tulipanmuseet, og kanskje kjøpe med deg noen løk hjem?
 • Se Red Light Districts forvandling. Det gamle bordellstrøket gjøres om til boligstrøk og handlegate. I vinduene byttes lettkledte kvinner ut med påkledte utstillingsdukker.
 • Været skifter raskt i Amsterdam, og da er det greit å kunne stikke innendørs til regnskuren er over. Rijksmuseum inneholder hundrevis av Europas viktigste kunstverk. Kan du lite om kunst, anbefaler vi en audioguide.
 • Kjedelig med kunstmuseum? Frister det mer med et besøk til byens erotiske museum? DinSide har vært i sexmuseet i Amsterdam.

  Les også: Rottekult i Amsterdam og Storbyguide: Amsterdam

  Disse flyr til Amsterdam: SAS, KLM, Sterling

  Romantiske Paris er en perfekt vårby. Foto: Hilde Vanstraelen
  Romantiske Paris er en perfekt vårby. Foto: Hilde Vanstraelen Vis mer


  Paris

  Paris er kjærlighetens by, så planlegger du en helg vekk med kjæresten, er Frankrikes hovedstad et sikkert valg. Her er tre tips:

 • Klisje, men opp i Eiffeltårnet må dere. Den beste tiden er faktisk i skumringen. Da er køen kort, og treffer du riktig tidspunkt, står du på toppen når Eiffeltårnets mange lys skrus på, og blinker i et fantastisk lysshow. Dette skjer de siste ti minuttene før hver time.
 • Finn en fortauskafé og spis en fransk gourmetlunsj akkompagnert av et glass vin. Fine områder er Montremartre eller Latinerkvarteret.
 • Våren er tiden for lopper, og i Paris finnes det flere bruktmarkeder der du kan finne mye fint. To av dem ligger ved Porte de Vanves og Porte de Montreuil. Saint Ouen Flea Market ligger i Porte de Clignancourt. Større oversikt over Paris' markeder finner du her.

  Les også: Billigtips til Paris, Paris' fem beste brasserier, Parishotell for under 1.000 kr, Ti shoppingkupp i Paris, Innsidetips til Paris og Storbyguide: Paris

  Disse flyr til Paris: SAS, Air France, Sterling, Norwegian

  Gaudis verdenskjente Parc Güell er en av Barcelonas viktigste attraksjoner. Foto: Colourbox
  Gaudis verdenskjente Parc Güell er en av Barcelonas viktigste attraksjoner. Foto: Colourbox Vis mer


  Barcelona

  Drar du til Barcelona i mars eller april, vil du oppleve temperaturer på 16-18 grader, til og med opp i 20 grader. Da blir det kanskje en dag på stranden? Her er tre tips til Barcelona-turen:

 • Du kommer ikke utenom Gaudi i Barcelona. Du må få med deg enten La Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Milá (La Pedrera) eller Casa Batlló. Aller helst alle sammen. Les mer om Gaudi og Barcelona her.
 • Fotballfan? Da må du ta turen til Barcas stadion. Har du flaks, får du med deg en hjemmekamp - er den mot Real Madrid, er du sikret en vannvittig opplevelse. De to lagene er erkefiender. Ingen kamp på programmet? Da får du nøye deg med en omvisning på stadion.
 • Mat er viktig for barcelonere, og det finnes flust av restauranter som serverer snasen tapas med katalansk tvist. Ta deg også en tur til det kjente matmarkedet i byen - La Bouqeria.
 • På nett: Barcelonas offisielle turistnettside

  Les også: Hedonistenes hemmelige adresser i Barcelona

  Disse flyr til Barcelona: SAS, Sterling, Ryanair (Girona), Norwegian

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer