Møt våren i storbyen

Lei av den halvdårlige vinteren? Her er forslag til storbyferier for deg som er våryr.

Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss slutten av februar, og det begynner å røyne på for de som er lei av holke, regn og sur vind.

Mens vi er inne i en slags mellomperiode her i Norge, det hverken er skikkelig vinter eller skikkelig vår, er det andre tilstander nede på det europeiske kontinentet.

Ta innersving på den halvdårlige norske vinteren med en storbyhelg. Vi anbefaler disse tre perlene: Amsterdam, Paris eller Barcelona.

Amsterdam

Tre gode grunner til å ta seg en vårtur til Amsterdam:

 • Amsterdam og Nederland er kjent for tulipaner, men den store tulipanblomstringen skjer ikke før i begynnelsen av april. Krokusen er imidlertid i full blomst allerede i mars. Amsterdams høysesong varer fra midten av april til midten av oktober, så drar du utenom denne perioden vil du oppleve en roligere by uten de store turisthordene. Er du veldig glad i tulipaner, kan du stikke innom tulipanmuseet, og kanskje kjøpe med deg noen løk hjem?
 • Se Red Light Districts forvandling. Det gamle bordellstrøket gjøres om til boligstrøk og handlegate. I vinduene byttes lettkledte kvinner ut med påkledte utstillingsdukker.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer