Møtte kjempefisk under vann

- Dette er et høyst uvanlig møte, sier norsk dykkeekspert.

Se videoen som Beckers tok av sverfisken som kjekket lengre ned i saken. Han annslo den til å være flere hundre kilo tung.   Foto: Robert Beckers
Se videoen som Beckers tok av sverfisken som kjekket lengre ned i saken. Han annslo den til å være flere hundre kilo tung. Foto: Robert Beckers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han hadde ikke forventet seg så mye spenning, Robert Beckers, da han reiste ut på dykketur i Costa Rica for en stund siden.

Ute ved den avsidesliggende øygruppen Islas Murcíelago, på Stillehavssiden nord i Costa Rica, hadde han dykket en stund sammen med klienter, da noe uventet skjedde.

Ut av det blå øde dukket en seilfisk på over hundre kilo opp.

- Den kom plutselig mot oss etter vi hadde dykket en stund og sett hai og diverse andre fisk som er vanlig her. Jeg ble forfjamset, men klarte å filme den en god stund. Det var da den begynte å blåse seg opp, jeg ble redd. Ryggfinnen stod rett til værs, og den sirklet nysgjerrig rundt oss. Den virket agressiv til tider, sier Beckers.

Han er selv en erfaren dykker med 20 år på baken i området og driver et selskap som tar med erfarne dykkere ut til Islas Murcíelago. Liknende har han aldri opplevd.

- Disse fisken lever som regel der det er dypt og langt ut på havet - jeg tror ikke det er vanlig å se dem på denne måten, sier han.

Se video av hendelsen under, hvor du også får en smak av dykkeopplevelsen på Islas Murcíelago.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer