- Munnbind-boom

Apotekene melder om ekstrem etterspørsel etter munnbind de siste dagene.

- ENORM ETTERSPØRSEL: Apotekene melder om stor etterspørsel etter munnbind den siste tiden. Nettapoteket Farmasiet sier de hadde en tidobling av salget sist helg. Alle advarer mot hamstring og sier de har gode varelager fremover. Foto: Kristin E. Alnes
- ENORM ETTERSPØRSEL: Apotekene melder om stor etterspørsel etter munnbind den siste tiden. Nettapoteket Farmasiet sier de hadde en tidobling av salget sist helg. Alle advarer mot hamstring og sier de har gode varelager fremover. Foto: Kristin E. Alnes Vis mer
Publisert

- Koronaoppblomstring skaper munnbind-boom, melder nettapoteket Farmasiet.

De får støtte fra flere andre norske apotek, som også melder om økt etterspørsel den siste tiden.

Alle sier de har gode varelager og advarer mot hamstring.

- Ekstrem økning denne helga

Ifølge en pressemelding fra Farmasiet, selger apoteket rundt 100.000 munnbind i uka, og de så en ekstrem økning denne helga:

Ifølge Farmasiet selv, opplevde de en tidobling av salget sist helg.

- At vi ser den store økningen nå er naturlig å sette i sammenheng med det FHI uttalte om munnbind før helgen og oppblomstringen av Covid-19 i Moss og på Hurtigruten. Samtidig er det denne uka også mange som er tilbake fra ferie, og mange skal antagelig også tilbake på det vanlige kontoret, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth.

Han forteller at de ser størst økning i salget i byene, noe han setter i sammenheng med bruk av kollektivtilbudet og at manga skal reise til jobb etter ferien.

Også Boots og Apotek 1 melder om økt etterspørsel den siste tiden:

- Vi har hatt jevnt høy etterspørsel etter munnbind gjennom hele juli, og har merket en ytterligere oppgang i forbindelse med at mediene har omtalt at FHI nå skal se på anbefalingene på nytt. Vi merker stor etterspørsel både i fysiske apotek og på nett, sier Anne Margrethe Aldin Thune, farmasøyt og kommunikasjonssjef i Boots Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer