- Munnbind bør tilbys ved ombordstigning

Skal bruk av munnbind blant flypassasjerer ha effekt, må det være et produkt av en viss kvalitet, påpeker Folkehelseinstituttet.

MUNNBIND: Ikke-medisinske munnbind beskytter ikke den som bruker masken, ifølge FHI. Foto: Anna Shvets/Pexels
MUNNBIND: Ikke-medisinske munnbind beskytter ikke den som bruker masken, ifølge FHI. Foto: Anna Shvets/Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både SAS og Norwegian vil kreve bruk av munnbind av sine passasjerer fra og med mandag 18. mai.

Bruk av maske er derimot ikke en av Folkehelseinstituttets anbefalinger.

Avstand viktigst

De påpeker fortsatt at et av de viktigste tiltakene er å opprettholde avstand, slik de også skriver i sine retningslinjer for smittevern innen luftfarten, ifølge seniorrådgiver Nina Kristine Sorknes, som jobber innen avdeling for smittevern og beredskap.

Ifølge Sorknes har medisinske munnbind dokumentert god filtreringseffekt og beskytter både bruker og omgivelsene, men disse er det per i dag en global mangelsituasjon på, og de skal reserveres til helsetjenesten.

SAS vil at passasjerene har med egne munnbind til reisen fra og med 18. mai, mens Norwegian først ville komme tilbake til hvordan bruk av munnbind fra 18. mai skulle innføres. Fredag sier de derimot at de venter med innføring av bruk av munnbind, til EASA kommer med sin anbefaling.

Til svenske Aftonbladet sier pressesjef Freja Annamatz at de reisende må ha med et CE-merket munnbind selv, hvis ikke får de ikke bli med på flyvningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer