Munnbind-krav på danskebåt

Danskebåt innfører munnbind-krav for ansatte. Også passasjerer anbefales munnbind, der det er trangt om plassen.

MUNNBIND-KRAV: Fjord Line innfører munnbind for ansatte på sine seilinger, og anbefaler også at passasjerer bruker det i områder med trengsel, etter at danske myndigheter anbefaler munnbind på transportmidler når det er mye folk. Også DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, der det er trengsel. Foto: Fjord Line
MUNNBIND-KRAV: Fjord Line innfører munnbind for ansatte på sine seilinger, og anbefaler også at passasjerer bruker det i områder med trengsel, etter at danske myndigheter anbefaler munnbind på transportmidler når det er mye folk. Også DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, der det er trengsel. Foto: Fjord Line Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferjeselskapet Fjord Line pålegger sine ansatte som har kontakt med kunder, å bruke munnbind, og passasjerer vil kunne kjøpe munnbind om bord til kostpris.

Tiltaket kommer etter at danske myndigheter har anbefalt bruk av munnbind på transportmidler med mange mennesker.

- Skape trygghet

– Dette gjør vi for å skape trygghet på reisen og for å sende et signal om at vi tar denne situasjonen på aller største alvor, sier Fjord Lines konserndirektør Richard Ternblom til Fædrelandsvennen.

Han sier til Dinside at de i lys av danske myndigheters anbefalinger også oppfordrer passasjerer til bruk av munnbind:

- Danske Sunhedsstyrelsen har anbefalt munnbind for alle i forbindelse med transporter, kollektivtrafikk eller andre plasser der det kan bli trangt og vanskelig å overholde enmetersregelen. Vi anbefaler alle våre passasjerer å bruke munnbind som vi også selger ombord til selvkostpris, sier Ternblom til Dinside.

- Når det gjelder våre ansatte så skal alle i løpet av uken bære munnbind i kontakt med passasjerer, med start idag.

Når det kommer til hendelsene med smittespredning på Hurtigruten, sier Ternblom at de har en nordisk besetning om bord og at de allerede overholder de kravene som gjelder i forbindelse med karantene - og refererer til røde og grønne land osv.

Fjord Line seiler mellom Bergen, Stavanger, Kristiansand, Langesund og Hirtshals i Danmark.

DFDS: Anbefaler munnbind for passasjerer

I tillegg til Fjord Line og Color Line, seiler DFDS også mellom Norge og Danmark - og er kanskje den båten flest kjenner som Køben-båten. DFDS seiler mellom Oslo og København, og etter at Stena Line la ned sin rute Oslo-Fredrikshavn i vår, stopper også Køben-båten innom Fredrikshavn på veien mellom Norge og Danmark.

MUNNBIND FOR PASSASJERER: DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, hvor det er risiko for å stå for tett. Foto: Kristin Sørdal
MUNNBIND FOR PASSASJERER: DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, hvor det er risiko for å stå for tett. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Gert Jakobsen, visepresident i DFDS, sier til Dinside at de anbefaler bruk av munnbind for sine passasjerer på steder det er trengsel:

- Ja, vi anbefaler alle passasjerer å bruke munnbind ved ombordstigning og ilandstigning – der hvor det er en risiko for at man kan komme til å stå for tett, sier Jakobsen til Dinside.

I lys av hendelsene med smittespredning på Hurtigruta, har DFDS nedsatt en egen gruppe som jobber med å se på eventuelle tiltak:

- Vi har også en spesiell task force, som vurderer muligheten for ytterligere tiltak, blant annet i lys av Hurtigruta-saken, selv om vi dog kun har danske medarbeidere om bord, sier Jakobsen til Dinside.

Denne fokusgruppa vurderer ifølge Jakobsen alle tiltak, også hvorvidt det eventuelt vil bli aktuelt å gjøre som Fjord Line og innføre krav om munnbind for ansatte:

- Vår task force vurderer løpende alle tiltak. Så det vil selvsagt også bli vurdert, også i samråd med medarbeiderne, svarer Jakobsen på spørsmål om de vil innføre munnbind-krav for ansatte.

Dinside har tidligere i sommer skrevet om hvilke ekstratiltak båtene har gjort i forbindelse med corona-viruset.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer