Munnbind-krav på danskebåt

Danskebåt innfører munnbind-krav for ansatte. Også passasjerer anbefales munnbind, der det er trangt om plassen.

MUNNBIND-KRAV: Fjord Line innfører munnbind for ansatte på sine seilinger, og anbefaler også at passasjerer bruker det i områder med trengsel, etter at danske myndigheter anbefaler munnbind på transportmidler når det er mye folk. Også DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, der det er trengsel. Foto: Fjord Line
MUNNBIND-KRAV: Fjord Line innfører munnbind for ansatte på sine seilinger, og anbefaler også at passasjerer bruker det i områder med trengsel, etter at danske myndigheter anbefaler munnbind på transportmidler når det er mye folk. Også DFDS anbefaler passasjerer å bruke munnbind ved av- og påstigning, der det er trengsel. Foto: Fjord Line Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferjeselskapet Fjord Line pålegger sine ansatte som har kontakt med kunder, å bruke munnbind, og passasjerer vil kunne kjøpe munnbind om bord til kostpris.

Tiltaket kommer etter at danske myndigheter har anbefalt bruk av munnbind på transportmidler med mange mennesker.

- Skape trygghet

– Dette gjør vi for å skape trygghet på reisen og for å sende et signal om at vi tar denne situasjonen på aller største alvor, sier Fjord Lines konserndirektør Richard Ternblom til Fædrelandsvennen.

Han sier til Dinside at de i lys av danske myndigheters anbefalinger også oppfordrer passasjerer til bruk av munnbind:

- Danske Sunhedsstyrelsen har anbefalt munnbind for alle i forbindelse med transporter, kollektivtrafikk eller andre plasser der det kan bli trangt og vanskelig å overholde enmetersregelen. Vi anbefaler alle våre passasjerer å bruke munnbind som vi også selger ombord til selvkostpris, sier Ternblom til Dinside.

- Når det gjelder våre ansatte så skal alle i løpet av uken bære munnbind i kontakt med passasjerer, med start idag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer