Covid-19

Munnbindkrav på Oslo lufthavn

Ullensaker kommune har besluttet å innføre munnbindkrav på Oslo lufthavn i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand.

Oslo lufthavn innfører påbud om munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo lufthavn innfører påbud om munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyplassen har gått i gang med å utarbeide informasjon til de reisende om de nye bestemmelsene, skriver nettstedet Flysmart 24.

Kravet kommer etter et ekstraordinært formannskapsmøte i Ullensaker kommune onsdag, som følge av at Oslo kommune mandag strammet inn på koronatiltakene.

Avinor har avklart med kommuneoverlegen at skjerpede krav om bruk av munnbind også omfatter lokalene på Oslo lufthavn der trengsel oppstår.

Kan bøtelegges

Fra tirsdag klokken 12 ble det påbudt på bruke munnbind i kollektivtrafikken i Oslo når det ikke er mulig å overholde én meters avstand.

Både Lørenskog, Ullensaker og Nesodden kommune har i formannskapsmøter onsdag innført strengere koronatiltak etter samme lest som Oslo, ifølge NTB.

Politiet i Oslo har bedt innbyggerne om å følge de nye forskriftene som kommunen har innført for å få bukt med smittespredningen.

«Med hjemmel i politiloven vil det å ikke etterkomme politiets pålegg medføre bot på 2.000 kroner. I særlige tilfeller vil vi anmelde for brudd på smittevernloven. Slike bøter har så langt ligget i størrelsesorden 5.000 til 22.000 kroner», skriver politiet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer