Musa, Brøste og Knuken

Dette kan høres ut som innledningen på en halvpervers historie, men navnene er faktisk hentet fra indekssidene i et stort norgesatlas.

Et eksempel på et norsk stedsnavn som vil få den jevne danske til å brøle av latter. Foto: Stian Gihle
Et eksempel på et norsk stedsnavn som vil få den jevne danske til å brøle av latter. Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musa er navnet på en liten elv som renner ned mellom Skarshø og Nonshø på Dovre. Brøste er et sted ikke langt fra Bjorli, og Knuken ligger ved Knukberget i Hedmark, ikke langt fra Mjøsa.

Norske stedsnavn kan by på mye moro, om vi legger godviljen til. Ta testen, og se om du kan skille de virkelige navnene fra våre oppdiktede tøysenavn.

Det er ikke bare nordmenn som kan more seg over snåle stedsnavn. Vår danske kollega triller av latter ved synet av veiskiltet til Kneppefeltet (se bildet over). Lurer du på hvorfor, kan vi forklare det med at kneppe er et ord som beskriver det to mennesker gjerne gjør når de skal kose seg ekstra, uten tøy på ...

Vår leser på tur i Sverige fikk seg også en god latter av svenske stedsnavn: Skiltet i Dingle innbød selvsagt til motivet vi ser her.

Har du sett noen morsomme skilt og stedsnavn? Send oss ditt bidrag og bilde: reise@dinside.no.

Andre tester

Prøv også noen av våre andre kunnskapstester:

Moteløve eller skinnfell? - geografi og moterDen store bunadstesten - plasser bunaden geografiskGeonavn på norsk - hvordan staves stedsnavnene egentlig?Asfaltcowboy eller kugutt? Hvor godt kjenner du norske byer?Skryt og floskler om Norge - kjenner du deg igjen i reisebrosjyrenes beskrivelser?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer