Musikksommer

Her er oversikten for deg som synes at sommer er ensbetydende med festivalliv og musikk. Vi gir deg ni festivaler i Europa.

Folksomt på Roskildefestivalen.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes
Folksomt på Roskildefestivalen.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Roskildefestivalen er kanskje den mest kjente utenlandske musikkfestivalen her til lands. Hele 19 prosent av alle besøkende på Roskildefestivalen er nordmenn, og når vi vet at 40 prosent er dansker, skjønner vi at vi er godt representert.

Skroll ned for å se oversikt over festivalsteder, priser, datoer og artister på skandinaviske festivalscener. For europeiske festivalinspirasjoner, klikk her.

Roskilde

Den aller første Roskildefestivalen ble arrangert i 1971, som en av mange musikkfestivaler som dukket opp i Danmark dette året – inspirert av blant annet Woodstock. Den første festivalen ble arrangert av to gymnasiastelever på 17 og 18 år, og trakk totalt 20.000 besøkende over to dager. I fjor hadde Roskildefestivalen 71.000 betalende besøkende, som kom for å se og høre rundt 150 band – og selvsagt også for å oppleve alt det andre rundt festivalen. I fjor var også det første året noensinne at festivalen hadde flere utenlandske enn danske tilskuere. 19 prosent av de betalende til Roskildefestivalen i fjor var nordmenn.

I år kan du blant annet oppleve: Björk, Blur, The Cardigans, Coldplay, Gåte, Iron Maiden, Kaizers Orchestra, Massive Attack og Metallica.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer