Musikksommer

Her er oversikten for deg som synes at sommer er ensbetydende med festivalliv og musikk. Vi gir deg ni festivaler i Europa.

Folksomt på Roskildefestivalen.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes
Folksomt på Roskildefestivalen.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Roskildefestivalen er kanskje den mest kjente utenlandske musikkfestivalen her til lands. Hele 19 prosent av alle besøkende på Roskildefestivalen er nordmenn, og når vi vet at 40 prosent er dansker, skjønner vi at vi er godt representert.

Skroll ned for å se oversikt over festivalsteder, priser, datoer og artister på skandinaviske festivalscener. For europeiske festivalinspirasjoner, klikk her.

Avslapping i folkehavet på Roskilde.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes
Avslapping i folkehavet på Roskilde.
Foto: Remy Aarnes Foto: Remy Aarnes Vis mer


Roskilde

Den aller første Roskildefestivalen ble arrangert i 1971, som en av mange musikkfestivaler som dukket opp i Danmark dette året – inspirert av blant annet Woodstock. Den første festivalen ble arrangert av to gymnasiastelever på 17 og 18 år, og trakk totalt 20.000 besøkende over to dager. I fjor hadde Roskildefestivalen 71.000 betalende besøkende, som kom for å se og høre rundt 150 band – og selvsagt også for å oppleve alt det andre rundt festivalen. I fjor var også det første året noensinne at festivalen hadde flere utenlandske enn danske tilskuere. 19 prosent av de betalende til Roskildefestivalen i fjor var nordmenn.

I år kan du blant annet oppleve: Björk, Blur, The Cardigans, Coldplay, Gåte, Iron Maiden, Kaizers Orchestra, Massive Attack og Metallica.

  Dato: 26. til 29. juni.
  Pris: Voksenbillett med adgang til camping fra onsdag 25. juni: 1.050 danske kroner. Barnbilletter 600 danske kroner. Søndagsbillett voksne: 430 DKK, søndagsbillett barn: 215 DKK. Alle over 50 år har gratis adgang søndag 29. juni.
  Sted: Roskilde, Danmark.
  Nettsider: Roskildefestivalen

Midtfyns festival

Midtfyns festival arrangeres for 28. gang i sommer. Rundt 30.000 tilskuere besøker denne festivalen hvert år, hvor det også er andre aktiviteter enn kun rocking som står på programmet; her er det blant annet muligheter for å utfordre klatrevegger, volleyballevner og sjakkunnskaper. Under årets festival vil du få høre toner fra blant annet: Kaizers Orchestra, Kim Larsen og Kjukken, Manic Street Preachers og R.E.M.

  Dato: 2. til 6. juli.
  Pris: 975 danske kroner for femdagsersbillett, 1.075 danske kroner for samme billett ved kjøp ved inngangen. Tredagersbillett: 775 danske kroner, todagersbillett 600 kroner, endagsbillett 350 eller 395 kroner avhengig av dag. Billettgebyrer kommer i tillegg.
  Sted: Ringe, Midtfyn.
  Nettsider: Midtfyns festival

Hultsfred

Bak Hultsfredfestivalen står den ideelle organisasjonen Rockparty, stiftet i 1981. De arrangerte den første Hultsfredfestivalen i 1986, med hovedattraksjonen Katrina & The Waves og 7.500 betalende besøkende. I fjor hadde festivalen 27.000 besøkende; 2.000 færre enn rekordåret i 2001. Det er en god blanding med kjente, mindre kjente og alternative band på Hultsfred. De har blant annet en egen demo-scene hvor ganske ukjente band som har sendt inn sin demo til Rockparty, kan opptre. Av de kjente bandene og artistene som vil vise seg på scenen under årets festival, kan vi nevne: Radiohead, Massive Attack, The Hellacopters, Counting Crows og Stefan Sundström. Her er altså både svenske og utenlandske artister.

  Dato: 12. til 14. juni
  Pris: 1.220 svenske kroner (1.087 NOK) for tredagersbillett, 610 SEK for endagsbillett (kun 14. juni). Billettavgifter kommer i tillegg.
  Sted: Hultsfred i Kalmar, Småland, Sverige.
  Nettsider: Hultsfredfestivalen 2003

Arvikafestivalen

Ikke blant de største festivalene, men en nær musikkmulighet som lover rundt 140 artister, kun en time fra Karlstad. 1992 var første året for Arvikafestivalen, så dette er en ganske ung festival sammenlignet med de andre musikkhendelsene vi har nevnt her. Under årets Arvikafestival vil du få se og høre: Björk, Kaizers Orchestra, Mikael Wiehe og Ricochets - blant annet.

  Dato: 10. til 12. juli.
  Pris: 790 svenske eller 710 norske kroner, pluss billettavgift.
  Sted: Arvika i vestre Värmland, Sverige.
  Nettsider: Arvikafestivalen

 • Populære europeiske festivaler, utenfor Skandinavia.
 • Festival i Norge: 61 festivaler fra Kristiansand til Kåfjord

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer