Mutiara hotel – Kuala Lumpur

Mutiara ligger midt i Kuala Lumpurs gyldne triangel. Det betyr at du er i gangavstand til utallige shoppingsentre, restauranter og uteliv, samt severdigheter som Twin towers, KL Tower og Chinatown.

Publisert
Sist oppdatert
Hver gang du går ut av rommet er det en ny ladning med fersk frukt på plass.
Alle bilder tatt av Jannike Ingvaldsen for DinSide.no
Hver gang du går ut av rommet er det en ny ladning med fersk frukt på plass.
Alle bilder tatt av Jannike Ingvaldsen for DinSide.no Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Fram til slutten av 1980-tallet var Hilton Kuala Lumpur stedet å bo for jet-settere og vellykkede foretningsmenn. Men så eksploderte framveksten av nye og eksklusive hoteller i hi-tech byen, og hotellets aura var i ferd med å forsvinne. Hilton bestemte seg derfor for å bygge et nytt hotell, og Mutiaragruppen overtok bygningen og flesteparten av de ansatte.

Bortsett fra at de har beholdt en av trappene i foajeen og en pub i erkebritisk stil er hotellet totalrenovert fra topp til tå. Og her er det ikke spart på stort.

Helt nytt

Etter å vært under totalrehabilitering i 15 måneder åpnet Mutiara den 14. mars, men da kun med 175 rom. Den endelige ferdigstillelsen er nå i månedsskiftet september/oktober, og da vil Mutiara ha nesten 600 rom, og en kapasitet på 1.200 gjester.

Men ekstrem høyde under takene, lysekroner fra en annen verden og stramt uniformert - men alltid like hyggelig betjening, er ikke alt. Hotellet preges også av tradisjonell malaysisk design. Det betyr at du innimellom all marmoren også finner kunstverk fra kjente malaysiske kunstnere.

Skroll ned for mer.

Rommene

Mutiara hotel – Kuala Lumpur


Det første som slår deg når du går inn på rommet er at det er så gjennomført. Stilen de har valgt er fulgt til punkt til prikke, og med all respekt for Ikea-kunder (vi er det selv ...), det er lett å legge merke til at det kun er valgt kvalitetsprodukter.

Høydepunktet på rommet er uten tvil badet med blant annet badekar og separat massasje-dusj med sitteplass. Lekkert. Ferske blomster og daglige doser med lekre fruktfat er også med på å blidgjøre kravstore gjester.

Rommene er for øvrig utstyrt slik du forventer. Her er det selvsagt kontorplass, minibar, kabel-TV/radio, telefon, luftkjøling, føner og safe.

Frokost

Små & store kunstverk finnes over hele hotellet
Små & store kunstverk finnes over hele hotellet Vis mer


Etter å ha bestilt frokost på rommet den første dagen var vi sikker på at vi hadde lagt gullegget. Der vi forsynte oss av rullebrettet, iført slåbroker og slippers fra Mutiara, var vi nemlig skjønt enige i at
- hotellbuffèer er noe av det kjedeligste som fins. Så feil kunne vi ta.

Frokosten: Alltid nybakte bakervarer.
Frokosten: Alltid nybakte bakervarer. Vis mer

Denne frokostsalen gir deg den samme følelsen som når du går inn på en god restaurant. Alle bordene er lekkert dandert og ustyrt med friske blomster, mens hovmesteren og de utallige kelnerne, selvsagt iført uniformer, gjør sitt ytterste for at du skal ha det best mulig. Ett eksempel er at de kontinuerlig fyller på fatene, slik at det hele tiden virker som om du er den første som forsyner deg.


Varmrettene tilberedes mens du ser på, og er blant annet av indisk og thailandsk opprinnelse. Bløtkokt, hardkokt, speilegg, pytt i panne, vafler eller omelett? Ikke noe problem, alt lages mens du venter, og det er bare å peke på ingridiensene du vil at akkurat din omelett skal inneholde.

Gledelig var også det store utvalget av ferske bakervarer. Her får du danskebrød og baguetter, franske croissanter, utallige smultringer og til og med flere slag med grovbrød. Det var nesten så vi begynte å lete etter brunosten, men vi nøyde oss med fersk honning direkte fra honningbrettet.

Barer og restauranter

Pikkolo-uniform: Mutiara Kuala Lumpur
Pikkolo-uniform: Mutiara Kuala Lumpur Vis mer


Kuala Lumpur har restauranter i alle prisklasser, og selv de enkle stedene tilbyr god mat til en rimelig pris. Om du ikke orker å gå utenfor hotellet for å spise middag er du likevel i gode hender. I underetasjen ligger for eksempel feinschmecker-restauranten Fic`s, som faktisk er vel verdt et besøk for interiøret alene. Som vanlig er takhøyden enorm, men det som kanskje vekker mest oppsikt er at vinlisten og menyen er gravert inn i gulvet og taket.

Lekkert, selv om det antakelig koster skjorta hver gang det skal gjøres endringer i menyene. Egne avdelinger for vintesting, coctailsmaking og sigarrøyking er også på plass.

Du får også et billigere alternativ med Planters' Inn eller ved å spise ferske bakervarer i hotellets delikatessebutikk. Alternativt kan du ta en drink i pianobaren og nyte utsikten av de imponerende tvillingtårnene. Er det øl og sigarer som står høyest i kurs er det selvsagt også en erkebritisk pub med Chesterfield-møbler å meske seg i.

Fasiliteter

Du får det meste på Mutiara, blant annet kan vi nevne: limousinservice, SPA-anlegg og skjønnhetssalong, barberer/frisør, butikker i norsk varehusstørrelse (NB: Der var prisklassen høy), vaskeri/renseri, konferanserom i alle størrelser, tennis/squash-baner, svømmebasseng osv. osv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer