Pakke i liten bil

Mye bagasje, liten bil?

Ikke fortvil - med disse smarte pakketipsene, er det utrolig hvor mye du faktisk får plass til!

MANGEL PÅ BAGASJEPLASS: Det er ikke sikkert at bilen er for liten til all bagasjen du trenger å ha med på ferie. Det kan rett og slett hende at du ikke har utnyttet plassen godt nok. Under får du noen smarte pakketips! Foto: NTB Scanpix.
MANGEL PÅ BAGASJEPLASS: Det er ikke sikkert at bilen er for liten til all bagasjen du trenger å ha med på ferie. Det kan rett og slett hende at du ikke har utnyttet plassen godt nok. Under får du noen smarte pakketips! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Du er ikke den eneste som hver ferie bruker all din makt på å trøkke, dytte, stappe og banke bagasjen inn i bilen for å få med alt dere trenger på turen.

Skulle hatt en større bil, gitt! Neida, for selv i en liten bil kan du få plass til utrolig mye bagasje - så lenge du pakker smart!

Før du pakker i bilen

Smart pakking vil si å utnytte alt rommet du har i bilen på best mulig måte. Derfor bør du lage en enkel plan før du begynner å pakke inn i bilen.

Råd nummer én fra Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver hos Naf, er vel det mest åpenbare: Ikke pakk med dere unødvendig mye i bagasjen.

- Du må alltid ha i bakhodet at du har begrenset plass i bilen, og pakke deretter, sier Sødal.

Så bør du ha klart for deg hvilke ting som må være lett tilgjengelig og enkelt å få tak i dersom de skal brukes underveis på turen, tipser nettsiden Mentalfloss. Disse tingene må du da legge sist inn i bagasjerommet.

Når du har planlagt hvor alle tingene bør plasseres, setter du i gang.

Slik plasserer du bagasjen

Det blir litt som Tetris, tipser nettsiden Carwow - du skal bygge et tett og solid grunnlag med de største koffertene og bagene, samt og tyngste gjenstandene nederst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.