Coronaviruset

Mye billigere flybilletter

Påskeferien starter med fallende flypriser.

BILLIGERE FLYBILLETTER: Flyprisindeksen fra reiseselskapet Travelmarket viser at gjennomsnittprisen for flybillettene i Europa i uke 14 i gjennomsnitt har falt med 34 prosent siden 2015. Foto: NTB scanpix
BILLIGERE FLYBILLETTER: Flyprisindeksen fra reiseselskapet Travelmarket viser at gjennomsnittprisen for flybillettene i Europa i uke 14 i gjennomsnitt har falt med 34 prosent siden 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uroen rundt coronaviruset har ført til en nedgang i billettsalget hos Finn Reise på hele 30 prosent den siste uken. Nå viser også en fersk prisindeks over billettpriser på fly, at flyprisene ved inngangen til påska faller.

Flyprisindeksen fra reiseselskapet Travelmarket viser at gjennomsnittprisen for flybillettene i Europa i uke 14 i gjennomsnitt har falt med 34 prosent siden 2015.

Indeksen avslører også strekninger med de laveste billettprisene noensinne.

- Det er tydelig at det er prispress på grunn av situasjonen med corona, sier Ole Stouby, konserndirektør i Travelmarket og Norsk flyprisindeks, til Dinside.

Økonomi- og reiseeksperter har tidligere uttalt til Dinside at fallende billettpriser er forventet, på grunn av redusert etterspørsel og den økonomiske situasjonen generelt.

Overraskende med fallende Europa-priser

Ifølge prisindeksen, har gjennomsnittsprisene fra Oslo falt med 38 prosent, fra Bergen med 34 prosent, fra Trondheim med 28 prosent, fra Stavanger med 31 prosent og fra Tromsø med 37 prosent, siden 2015.

Dette er for uke 14, som er uka som inkluderer palmesøndag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer