Mynter og dritt i Tyrkia

Ville du kjøpt en antikk mynt som suvernir? Ja, det frister nok. Men ville du kjøpt en mynt som først hadde passert gjennom tarmsystemet til en ku? Ikke det? Men det er nok det du gjør...

Publisert

Det er mange måter å lure turister på. Vi gir honnør for god fantasi hos enkelte myntselgere som opererer i turistområdene i Tyrkia.

Møkkete og slitt = antikk?

Hva er kjennetegnet på en antikk mynt? Jo, den ser slitt ut, og det er som regel vanskelig å tyde eksakt hva som står på den. Har du tenkt på hvordan en vanlig mynt likevel kan se ut som en antikvitet? Det er i hvert fall noen som har funnet en løsning på dette!

Blandes i kufôret

Fremgangsmåten er enkel: Man tager noen mynter og en ku. Man blander myntene i kuens fôr. Etter noen dager har myntene gått gjennom kuens tarmsystem – de har da blitt behandlet med det fineste av magesyre, og kommer fiks ferdige ut fra bakenden sammen med ting som definitivt ikke hører hjemme i myntsamlingen. Myntene er selvfølgelig preget av de siste døgns oppholdssted og ser ganske så antikke ut.

Og har man ingen ku...

Neppe den beste presangen du tar med deg fra reisen. Kan det bli verre? Jo da, det hender også at myntforfalskerne selv gjør sitt fornødne i et tørrklossett, legger myntene ned i det unevnelige og lar dem gjennomgå en tilsvarende aldringsprosess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer