Én av ti lar seg teste på Oslo Lufthavn

Rundt 10 prosent av passasjerene på Oslo Lufthavn som kommer fra utlandet tar den frivillige koronatesten. En halv prosent er smittet.

CORONA-TEST PÅ OSLO LUFTHAVN: Én av ti lar seg teste på corona-testsenteret på Oslo Lufthavn. Etter nær to ukers drift har de utført cirka 4.500 tester- Antalet positive tester er stabilt, og ligger på 0,5 prosent positive. Foto: NTB scanpix
CORONA-TEST PÅ OSLO LUFTHAVN: Én av ti lar seg teste på corona-testsenteret på Oslo Lufthavn. Etter nær to ukers drift har de utført cirka 4.500 tester- Antalet positive tester er stabilt, og ligger på 0,5 prosent positive. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er Ullensaker kommune som har smittevernansvaret ved flyplassen og kommunen etablerte en teststasjon for koronasmitte torsdag 13. august.

Etter nær to ukers drift og rundt 4.500 utførte tester, viser opptellingen at 10 prosent av de reisende velger å la seg teste. Antallet positive tester har vært stabilt siden åpningen. Av det totale antallet prøver som ble tatt de 10 første dagene, var rundt 0,5 prosent positive

– Det er interessant at så få som 0,5 prosent av dem som testes, har koronasmitte. Selv om tallet ikke gir et fullgodt bilde, er det likevel en indikasjon på at importsmitten fra utlandet via Oslo Lufthavn er lavere enn det vi fryktet. Andelen positive tester er på omtrent samme nivå som landstallene siste ukene, sier fungerende kommuneoverlege Tom Sundar i Ullensaker.

Utenlandske statsborgere utgjør 22 prosent av dem som har latt seg teste, resten er hjemvendte nordmenn.

Flest positive på Oslo Lufthavn

Under tirsdagens pressekonferanse om coronasituasjonen, avslørte helsedirektør Bjørn Guldvog hvor mange som hadde latt seg teste på de ulike coronatestsentrene som er satt opp på flyplassene hittil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer