Corona i Danmark

Nå åpner «alt»

Fra og med fredag er det kun nattklubber og diskotek danskene må klare seg uten.

ÅPNER: I løpet av uka er det kun nattklubber og diskotek som vil være stengt i Danmark. Foto: Shutterstock / NTB
ÅPNER: I løpet av uka er det kun nattklubber og diskotek som vil være stengt i Danmark. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra førstkommende fredag gjenåpnes nesten alt som har vært coronastengt i Danmark. Natteranglere og danseløver må riktignok smøre seg med tålmodighet en stund til.

– Fra 21. mai kommer nattklubber og diskoteker til å være stengt. Alt annet vil være åpent i en eller annen form, sier De konservatives partileder Søren Pape Poulsen etter at de danske partiene på Folketinget natt til tirsdag ble enige om neste gjenåpningsfase.

I Norge er vi til sammenlikning fortsatt på trinn 1 av gjenåpningen, til tross for lavere smittetall enn i Danmark: Siste 14 dager har Norge omtrent halve smittetrykket av Danmark, målt per innbygger.

Flere på skole og på jobb

Elever på ungdomsskolen og videregående kan vende tilbake for fullt, mens det blir gradvis åpnet for frammøte på arbeidsplassene. Det skjer i tre faser. I første omgang tillates 20 prosent frammøte. Deretter 50 prosent i midten av juni og til slutt fullt frammøte fra 1. august.

Coronapass – men ikke lenge

Fredag kan man også besøker badstuer, badeland, lekeland, kasinoer og innendørsanlegg i dyrehager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.