Nå åpner gangbroa over Vøringsfossen

Fredag åpnes trappebroen som gjør det mulig å spasere over den 182 meter høye Vøringsfossen i Eidfjord kommune i Vestland.

ÅPNER: Trappebrua over Vøringsfossen åpner fredag 21. august. Den har 99 trappetrinn, en spennvidde på 47 meter og en høydeforskjell på 16 meter. VIDEO: Harald Christian Eiken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye broen knytter sammen Fossetromma og Fossli og er bygget som en del av prosjektet Nasjonale turistveger der utradisjonell arkitektur ofte kombineres med vakker natur.

For to år siden ble første byggetrinn i Vøringsfossen gjennomført. Ved Fossli hotell ble det bygget utsiktsplattformer, toalettbygg, trapper og gjerder.

Trappebroen ble satt sammen i sju deler, har en spennvidde på 47 meter og en høydeforskjell på 16 meter. Den er tegnet av arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk og har 99 trappetrinn.

Dette er brua

Broen over Vøringsfossen er en del av Nasjonale turistveger og befinner seg på Nasjonal turistveg Hardangervidda.

Etappe én åpnet i 2018 med diverse utsiktspunkter, stier, parkeringsplass og toaletter ved Fossli. Trappebrua og stien binder sammen Fossli og Fossetromma på andre siden av juvet.

Dette er en stålkonstruksjon det ikke skal finnes maken til. Brua er satt sammen av sju deler, som hver veier mellom tre og åtte tonn. Den spenner seg hele 47 meter over juvet ved Vøringsfossen - i 40-60 meters høyde. Den består av 99 trappetrinn, med 16 meters høydeforskjell fra den ene til den andre siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer