Reise til Hellas

Nå åpner Hellas for turister

Men alt er ikke helt som før.

ÅPNER: I dag åpner Hellas dørene for turister igjen, og her kommer de første ut fra flyplassen i Heraklion. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB
ÅPNER: I dag åpner Hellas dørene for turister igjen, og her kommer de første ut fra flyplassen i Heraklion. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en nasjon som Hellas er turistnæringen ytterst viktig. Den står til vanlig for rundt 25 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, som med andre ord fikk seg en kraftig trøkk i 2020.

– Vi åpner 14. mai, og vi vil åpne trygt, på tross av faren. Landets plan for åpning for turisme er omfattende. Det er en ekstremt detaljert og balansert plan som muliggjør trygg turisme i hele landet, sa landets turistminister, Harry Theocharis, i det greske parlamentet forrige uke.

Ikke for alle

Hellas åpner nå dørene for turister fra land innenfor EØS-området, Norge inkludert, i tillegg til enkelte andre land som Storbritannia og USA.

Kravet for innreise er at man kan dokumentere fullvaksinering mot Covid-19, eller vise til en maksimalt 72 timer gammel negativ PCR-test.

Ifølge Onemileatatime vil greske myndigheter plukke ut tilfeldige passasjerer for testing ved ankomst, og ha karantenehotell for å isolere reisende som er syke.

Fire meter - ingen musikk

Eksempler på tiltak som gjøres i forbindelse med smittevern er at parasoller og solsenger må stilles opp med minst fire meters avstand på strendene, og de skal desinfiseres regelmessig melder Lonelyplanet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer