Nå åpnes Europa – dette må du vite før du reiser sørover

Færre turister og mer personlig service, men du må også belage deg på lokale coronatiltak.

RHODOS: Hellas, og spesielt Kreta og Rhodos, er populære reisemål blant nordmenn. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
RHODOS: Hellas, og spesielt Kreta og Rhodos, er populære reisemål blant nordmenn. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert

Etter flere måneder med coronastenging åpner norske myndigheter for reise til flere land i Europa, blant annet norgesfavoritten Hellas, og det er først nå det er trygt å bestille reise til de såkalte grønne landene.

Dette er land det fra 15. juli ikke lenger er reiseråd for, men mange nordmenn har gamblet og bestilt tur før regjeringens pressekonferanse 10. juli. Dersom du har bestilt reise til et land som ikke åpnes for nordmenn, dekker ikke reiseforsikringen avbestilling.

Selv om Norge nå åpner for reise til flere land i Europa, er det viktig å ta noen forholdsregler før du kaster deg på første fly sørover.

Det første å bite seg merke i er at reiserådene vil oppdateres cirka hver 14. dag, og at land kan gå fra grønt til rødt (eller motsatt) innen du skal reise.

Dersom du ferierer i et land som går fra grønt til rødt i løpet av oppholdet, må du i karantene når du kommer hjem, og regjeringen har varslet at akkurat det kan skje på svært kort varsel.

Første turen er fullbooket

Kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspengren, er tydelig på at det vil bli annerledes på sydenferie i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer