– Nå bestiller flere nordmenn ferier til neste år

Erna Solberg anbefaler å ha avbestillingsforsikring.

SOMMERFERIE 2021: Nordmenn lengter etter utenlandsferie. Her fra Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik/NTB
SOMMERFERIE 2021: Nordmenn lengter etter utenlandsferie. Her fra Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er selvfølgelig langt unna et normalt salgsår, og volumene er fortsatt lave, men vi ser en positiv trend, reiseoptimismen er tilbake og folk begynner å planlegge og se framover, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI i Norge til NTB.

Den globale reisearrangøren TUI sammenligner salgstallene fra Norge de siste to ukene med ukene før, da det var veldig stille. Salg av ferier sommeren 2021 har da økt med 111 prosent, mens økningen er på 262 prosent for neste vinter.

De ønsker ikke å oppgi antall reiser de har solgt.

Årets ferie flyttet til neste år

En faktor som sannsynligvis vil begrense salget sammenlignet med i fjor, er at mange allerede har en ferie klar – ubenyttede reiser fra i år, som de har valgt å flytte til neste år heller enn å få refundert utgiftene.

På regjeringens pressekonferanse onsdag ble regjeringen spurt av NTB om det er lurt av nordmenn å begynne bestille sommerens ferier allerede nå.

– Det er en vurdering som hver enkelt må gjøre. Men det er jo sånn at vi regner med at vi skal leve med pandemien også i 2021. Hvis alt går bra med vaksinen, både godkjenning, produksjon, distribusjon, så vil sommeren 2021 kunne være annerledes enn sommeren 2020, sier helse og omsorgsminister Bent Høie (H).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer