Barnebilletter på kollektivreiser:

Nå blir det billigere kollektivreiser for flere barn og unge

Barnebilletter hos Ruter skal gjelde fra 6 år til og med 18 år innen Oslo og Akershus. Men om dette også skal gjelde på NSBs tog, er ikke avklart.

BILLIGERE FOR BARN: Barn opptil seks år skal reise gratis innen Oslo og Akershus fra 1. februar 2019. Dessuten utvides barnebilletten til å gjelde opptil 18 år. Men hva med barnebillettene på togene? Foto: Berit B. Njarga
BILLIGERE FOR BARN: Barn opptil seks år skal reise gratis innen Oslo og Akershus fra 1. februar 2019. Dessuten utvides barnebilletten til å gjelde opptil 18 år. Men hva med barnebillettene på togene? Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble Fylkestinget i Akershus og Bystyret i Oslo enige om å be Ruter om å gjøre endringer i prissystemet for barn som reiser kollektivt.

I dag reiser barn gratis opp til fire år og de betaler barnebillett, altså halv pris, fra fylte fire år og opp til 16 år.

Nå skal derimot barn reise gratis fram til de er seks år, og barnebilletten skal gjelde til fylte 18 år, skriver Akershus fylkeskommune.

Det nye prissystemet for barnebilletter skal innføres 1. februar 2019, ifølge Aftenposten.

Ruters billettsamarbeid gjelder både busser, ferjer og tog - men foreløpig er det ikke avklart om NSB vil gjøre de samme endringene på sine barnebilletter.

I dialog om nye regler

Vi har spurt NSB om de også vil endre grensene for barnebilletter tilsvarende endringene i Oslo og Akershus, i og utenfor Ruters prisområde.

- NSB er i dialog med Jernbanedirektoratet, som vår oppdragsgiver, for å avklare hvilke regler som skal gjelde for tog, sier Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i NSB til Dinside.

- Gjelder denne dialogen tog innen Ruter-billettsamarbeidet, eller NSB generelt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer