Dyrere å ta bussen

Nå blir det dyrere å reise kollektivt

Det er nytt år - og kollektivselskapene øker prisene på mange av billettene. Men for noen blir det faktisk også billigere!

DYRERE KOLLEKTIVTRANSPORT: Ruter øker prisene i Oslo og Akershus fra 27. januar, mens andre byer økte prisene med virkning fra nyttår. Foto: NTB scanpix
DYRERE KOLLEKTIVTRANSPORT: Ruter øker prisene i Oslo og Akershus fra 27. januar, mens andre byer økte prisene med virkning fra nyttår. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå blir det dyrere å reise kollektivt - for mange av oss. Noen kollektivselskaper har allerede skrudd opp prisene fra nyttår - mens Ruter og NSB drøyer til mot månedsskifte.

Endrer prisene i de større byene

Flere av kollektivselskapene i de større norske byene melder om at det hovedsakelig er prisene på enkeltbilletter som øker, mens øvrige priser holdes uendret eller faktisk også kuttes.

Stavanger: Kolumbus i Stavanger endrer priser og rutetilbud fra 1. januar - men det er kun prisene på enkeltbilletter som er økt, med tre prosent på hurtigbåt og to kroner på buss (en krone for barn/honnør). Enkeltbillett koster nå fra 37 kroner (en sone) til 97 kroner (3-5 soner).

Bergen: For Bergen er det Skyss som organiserer nesten all kollektivtransport (i hele Hordaland), og det inkluderer både buss, bane og ferge. Her kommer det prisendringer med virkning fra 1. februar. Ifølge presseavdelingen hos Skyss, går de fleste prisene enten ned eller forblir uendret. Det er kun enkeltbillett som øker, fra 37 til 38 for voksen i 1 sone, og 24-timersbillett for voksen som øker fra 95 til 100 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer