Nå blir det knallvær

Mai gjør knalldebut med sol og opp mot 20 grader flere steder i landet. Se hvor.

Publisert
Sist oppdatert

Kom mai du skjønne milde!

Første frihelg i mai ser ut til å bli en forsmak på sommeren flere steder i landet. Heldigst er trønderne, østlendingene, og bodøværinger.

Østlandssol

De som bor i osloområdet kan vente seg sol i helgen. Riktignok skal det regne torsdag og fredag, men fredag og lørdag bedrer været seg, solen titter frem igjen, og temperaturene vil stige opp mot 18 grader i løpet av helgen. Finværet fortsetter mandag og tirsdag, med temperaturer som snuser på 20 grader.

Nå begynner issesongen for alvor! Foto: Colourbox
Nå begynner issesongen for alvor! Foto: Colourbox Vis mer


I Østfold er det også meldt fint vær til og med 1. mai, men så blir det regn på fredag. Lørdag og søndag blir det imidlertid knallvær. Mandag skyer det til, men tirsdag er solen tilbake med temperaturer på 18 grader. Samme værutsikter gjelder Vestfold, men her vil temperaturene være noe lavere i helgen, før de stiger til 18 grader mandag og tirsdag. Det ser altså ut som en glimrende helg å foreta sommerhytteåpning på, for de som er så heldige å ha noe slikt.

Her blir det drittvær i ferien - se listen

Skyet på Vestlandet

De som bor i bergensområdet kan ikke belage seg på like fint vær, men det er ikke bare galt, heller. Torsdag 1. mai blir det 14 grader og regn, men i helgen blir det overskyet. Solen tar imidlertid revansj onsdag i neste uke.

Skiftende i sør

Kristiansandere våkner også til regn på torsdag, men fredag til søndag er det meldt sol og opp til 14 grader.

Trivelig i Trøndelag

I Trøndelag skinner sola fra skyfri himmel både i dag og i morgen, og det er meldt 19 grader. På torsdag 1. mai blir det skyet, fredag titter solen frem, mens resten av helgen blir skyet. Finværet kommer tilbake mandag, og holder seg flere dager.

Skiftende i nord

I Nord-Norge er det kjempefint vær nå, og Bodø kan glede seg over sol helt til torsdag i neste uke! Temperaturene vil ligge på 11-12 grader. Skikkelig vårvær, med andre ord. I Tromsø kan folk glede seg over knallsol og temperaturer opp mot 17 grader både i morgen og 1. mai. Men så kommer værskiftet, med regn og betydelig lavere temperaturer. Faktisk faller de ned i 5-6 grader på søndag, så her har ikke våren fått grep helt ennå.

Se hvilke steder i Norge det er mest og minst sol i sommer

Værmeldingen er hentet fra yr.no.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer