Nå blir det sikrere å fikse ferien selv

EU vil gi oss større rettigheter hvis noe skjærer seg.

Hva skjer flyet er forsinket slik at du ikke rekker fergen som skal ta deg til øya der du har bestilt hotellrom? Foto: COLORBOX
Hva skjer flyet er forsinket slik at du ikke rekker fergen som skal ta deg til øya der du har bestilt hotellrom? Foto: COLORBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de mange som foretrekker å fikse ferien selv? Altså, du kjøper ikke en pakkereise av en turoperatør, men bestiller flybilletter selv på nettet, og finner selv frem til et passende hotell?

Nå ønsker Europakommisjonen å gjøre det tryggere for deg å gjøre dette, skriver The Independent.

I dag er pakketurister beskyttet hvis reisen blir kansellert eller en turoperatør eller et flyselskap går konkurs. Men turister som selv syr sammen en ferie bestående av separate bestillinger av flybilletter, hotellovernatting og leiebil, er ikke beskyttet mot annet enn forsinkelser og kanselleringer på flighter innen Europa eller med europeiske flyselskap.

Europakommisjonen har ikke helt spikret de nye reglene, men det er klart at folk som for eksempel bestiller flybilletter, hotellovernatting og leiebil gjennom samme nettside, skal få større rettigheter dersom noe skjærer seg.

- Tidligere fungerte Pakketurdirektivet bra, fordi en agent arrangerte ferien din - reisen, hotell, underholdning. Men i dag fikser mer enn halvparten av reisende dette på egenhånd, og de er ikke dekket under dette direktivet, sa EUs kommisjonær for forbrukerspørsmål, Meglena Kuneva, ifølge The Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer