Nå blir det travelt på Oslo Lufthavn

Det er snart vinterferie og mange skal ut å fly. – Beregn god tid, råder kommunikasjonssjefen ved Oslo Lufthavn.

TRAVLE DAGER PÅ OSLO LUFTHAVN: Torsdag og fredag denne uka starter vinterferierushet på Oslo Lufthavn. Du anbefales å beregne god tid om du skal ut å fly disse dagene, og å sjekke reglene for sending av ski eller annen spesialbagasje. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TRAVLE DAGER PÅ OSLO LUFTHAVN: Torsdag og fredag denne uka starter vinterferierushet på Oslo Lufthavn. Du anbefales å beregne god tid om du skal ut å fly disse dagene, og å sjekke reglene for sending av ski eller annen spesialbagasje. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke, 19. til 23. februar, er det vinterferie i de aller fleste fylkene i Norge, blant annet folkerike Oslo og Akershus.

Rogaland og deler av Hordaland har vinterferie denne uka, mens Buskerud, Oppland, Troms og deler av Hordaland har vinterferie i uke 9, som altså er 26. februar til 2. mars.

Selv om en del tilbringer vinterferien på hytta, reiser de fleste av dem som tar vinterferie faktisk til utlandet – og da er det Spania og Gran Canaria som er den største favoritten.

Er du blant dem som skal ut å fly i løpet av de kommende to ukene, er det noen dager du skal være spesielt oppmerksom på at kan bli ekstra travle på Oslo Lufthavn:

– Beregn god tid!

– De største utreisedagene er torsdag, fredag og søndag denne uka, samt fredag 23. februar og søndag 25. februar, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

- BEREGN GOD TID: Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn ambefaler reisende å beregne ekstra god tid til innsjekk, spesialbagasje og sikkerhetskontroll. Foto: Avinor
- BEREGN GOD TID: Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn ambefaler reisende å beregne ekstra god tid til innsjekk, spesialbagasje og sikkerhetskontroll. Foto: Avinor Vis mer

Fredag førstkommende er den desidert travleste dagen, med drøye 91.000 reisende.

Rekorden med antall reisende på Oslo Lufthavn er på 102.000 og ble satt sommeren 2017.

– Det som kjennetegner vinterferien er at folk har med mer bagasje og mer skiutstyr. I tillegg er det en del flere reisende enn normalt, så vi anbefaler at man beregner litt ekstra tid og har en litt større porsjon tålmodighet, sier Andersen.

Sjekk med flyselskapet

Skal du reise med ski, bør du sjekke regler og betaling for dette før avreise.

Skiutstyr skal sendes som spesialbagasje, og de fleste selskap tar seg ekstra betalt for å sende skiutstyr som en del av bagasjen. Det blir ofte billigere dersom du bestiller dette i forkant av avreise – og altså ikke finner ut av at du må betale ekstra for dette, først ved bagasjebåndet.

Skal du reise med SAS, du faktisk forhåndsbestille sending av ski- eller snowboardutstyr.

– Beregn også god tid til innsjekk, eventuell sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll og tiden man bruker å gå til gate. Skal du reise til land utenfor Schengen er det også lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen, sier Andersen.

Han oppfordrer også til å påse at lange reimer på bager og sekker er knytt sammen, slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet.

Husk dette i sikkerhetskontrollen

Husk reglene for hva du kan ha med deg gjennom sikkerhetskontrollen:

Du kan ikke ha med deg væske ut over 100 ml og skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord.

Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering – men gjem gjerne verdigjenstander under jakka, når du sender det gjennom skanneren …

Slik blir vinterferieutfarten

Her er foreløpig antall reisende i forbindelse med den kommende vinterferien. Rushet starter allerede torsdag 15. februar, med fredag 16. som den desidert travleste dagen:

 • Torsdag 15: februar: 82 645
 • Fredag 16: februar: 91 560
 • Lørdag 17: februar: 51 073
 • Søndag 18: februar: 81 743
 • Mandag 19: februar: 73 148
 • Tirsdag 20: februar: 64 173
 • Onsdag 21: februar: 71 066
 • Torsdag 22: februar: 79 055
 • Fredag 23: februar: 87 003
 • Lørdag 24: februar: 53 233
 • Søndag 25: februar: 90 176

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer