Nå blir det travelt på Oslo Lufthavn

Det er snart vinterferie og mange skal ut å fly. – Beregn god tid, råder kommunikasjonssjefen ved Oslo Lufthavn.

TRAVLE DAGER PÅ OSLO LUFTHAVN: Torsdag og fredag denne uka starter vinterferierushet på Oslo Lufthavn. Du anbefales å beregne god tid om du skal ut å fly disse dagene, og å sjekke reglene for sending av ski eller annen spesialbagasje. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TRAVLE DAGER PÅ OSLO LUFTHAVN: Torsdag og fredag denne uka starter vinterferierushet på Oslo Lufthavn. Du anbefales å beregne god tid om du skal ut å fly disse dagene, og å sjekke reglene for sending av ski eller annen spesialbagasje. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke, 19. til 23. februar, er det vinterferie i de aller fleste fylkene i Norge, blant annet folkerike Oslo og Akershus.

Rogaland og deler av Hordaland har vinterferie denne uka, mens Buskerud, Oppland, Troms og deler av Hordaland har vinterferie i uke 9, som altså er 26. februar til 2. mars.

Selv om en del tilbringer vinterferien på hytta, reiser de fleste av dem som tar vinterferie faktisk til utlandet – og da er det Spania og Gran Canaria som er den største favoritten.

Er du blant dem som skal ut å fly i løpet av de kommende to ukene, er det noen dager du skal være spesielt oppmerksom på at kan bli ekstra travle på Oslo Lufthavn:

– Beregn god tid!

– De største utreisedagene er torsdag, fredag og søndag denne uka, samt fredag 23. februar og søndag 25. februar, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Fredag førstkommende er den desidert travleste dagen, med drøye 91.000 reisende.

Rekorden med antall reisende på Oslo Lufthavn er på 102.000 og ble satt sommeren 2017.

– Det som kjennetegner vinterferien er at folk har med mer bagasje og mer skiutstyr. I tillegg er det en del flere reisende enn normalt, så vi anbefaler at man beregner litt ekstra tid og har en litt større porsjon tålmodighet, sier Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer