Nå blir ferien billig

Ti prosent færre reiste med charterfly til utlandet fra Gardermoen i februar i år, enn på samme tid i fjor. Det blir det billige reiser av.

Egypt er et av reisemålene som rammes av krigsfrykt. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Egypt er et av reisemålene som rammes av krigsfrykt. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Charterselskapene sliter med å få oss ut av godstolene, mens vi venter på Bush og Blair. Det fører til at flyene går med ledig plass, og at prisene presses nedover.

 • Finn de billigste reisene med vår restplassoversikt.

 • Mer lenger nede på siden.

  Nedgang fra Gardermoen

  Årets februartall for chartertrafikk fra Gardermoen til utlandet, viser hele 10,5 prosent nedgang i forhold til februar i fjor. Det betyr nesten 7.000 færre reisende. Nedgangen hittil i år har vært på drøye 12 prosent.

  - De tre siste ukene har vi omtrent ikke hatt noe salg av reiser til Tyrkia, sier Vings administrerende direktør Christian Grønli til Dagsavisen i dag.

  Svakere trafikk fører til mer ledig plass på flyene; og dermed setter turoperatørene ned prisene. I skrivende stund betyr det at du får kjøpt reiser blant annet til Tunisia for like over tusenlappen (se faksimile nedenfor fra DinSide Reises restplassoversikt). De siste ukene har vi sett priser nede i under 900 kroner også, det kan svinge fra dag til dag. Og med lave priser blir det igjen fart på bestillingene.

  Nå blir ferien billig


  - Reiselysten er proporsjonal med prisen på reisen, sa markedssjef i nettreisebyrået Zolong, Geir Vindedal, til DinSide for et par uker siden, og dette bekreftes av flere turoperatører som igjen får opp bookingen på reiser til Egypt, Tunisia og Tyrkia ved å kutte prisene.

 • Er det farlig å reise? Vi har samlet reiseadvarslene per slutten av februar fra flere lands myndigheter.
 • Saga med original manøver

  Denne uken meldte Saga Solreiser at du nå får lov å endre reisemål inntil seks uker før avreise, uten ekstra kostnad. Det gjelder om du bestiller sommerferien før 13. april. Apollo har innført en tilsvarende ordning.

  De sier det ikke, men det er naturlig å anta at dette er et resultat av at flere av oss sitter på gjerdet, og venter med feriebestillingen. Og hvorfor gjør vi det? Jo, blant annet fordi vi er usikre på hvordan ståa er i verden om noen uker og måneder.

  Verktøy for reiselyst

  Krigsfrykt

  Er du redd for å reise nå? (Avsluttet)
  Nei(71%) 292
  Ja(17%) 69
  Er usikker(12%) 49
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer