Nå blir ferien billig

Ti prosent færre reiste med charterfly til utlandet fra Gardermoen i februar i år, enn på samme tid i fjor. Det blir det billige reiser av.

Egypt er et av reisemålene som rammes av krigsfrykt. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Egypt er et av reisemålene som rammes av krigsfrykt. Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Charterselskapene sliter med å få oss ut av godstolene, mens vi venter på Bush og Blair. Det fører til at flyene går med ledig plass, og at prisene presses nedover.

Finn de billigste reisene med vår restplassoversikt.Mer lenger nede på siden.

Nedgang fra Gardermoen

Årets februartall for chartertrafikk fra Gardermoen til utlandet, viser hele 10,5 prosent nedgang i forhold til februar i fjor. Det betyr nesten 7.000 færre reisende. Nedgangen hittil i år har vært på drøye 12 prosent.

- De tre siste ukene har vi omtrent ikke hatt noe salg av reiser til Tyrkia, sier Vings administrerende direktør Christian Grønli til Dagsavisen i dag.

Svakere trafikk fører til mer ledig plass på flyene; og dermed setter turoperatørene ned prisene. I skrivende stund betyr det at du får kjøpt reiser blant annet til Tunisia for like over tusenlappen (se faksimile nedenfor fra DinSide Reises restplassoversikt). De siste ukene har vi sett priser nede i under 900 kroner også, det kan svinge fra dag til dag. Og med lave priser blir det igjen fart på bestillingene.

- Reiselysten er proporsjonal med prisen på reisen, sa markedssjef i nettreisebyrået Zolong, Geir Vindedal, til DinSide for et par uker siden, og dette bekreftes av flere turoperatører som igjen får opp bookingen på reiser til Egypt, Tunisia og Tyrkia ved å kutte prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer