Flyreise

Nå blir flyreisene som «i gamle dager»

… i alle fall nesten. Mandag oppheves nemlig fem corona-regler flyreisende har blitt ganske så vant til, men du bør fortsatt ha munnbindet på innerlomma om du skal reise langt.

NY FLYHVERDAG: Dette synet vil ikke lenger møte deg på enkelte flyreiser. Foto: NTB
NY FLYHVERDAG: Dette synet vil ikke lenger møte deg på enkelte flyreiser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Fra mandag 18. oktober blir flyreisene her til lands ganske så annerledes, eller egentlig blir de normale, men forskjellig fra hvordan de har vært det siste halvannet året.

Flere smittevernsregler som ble innført under pandemien blir nemlig fjernet for flyreisende.

Men det er jo overraskende hvor fort vi glemmer hvordan ting var før, så derfor bør du lese videre for å forberede deg på den «nye» flyreise-hverdagen.

Munnbind-påbudet fjernes, nesten…

Mandag 18. oktober fjerner Norwegian, SAS og Widerøe krav om munnbind ved ombordstigning og under selve flyturen. Flyselskapet Flyr fjernet dette påbudet allerede fredag.

For Norwegian, SAS og Widerøe er det ikke krav om munnbind for reiser i Norge og innenfor Skandinavia, mens for reiser ut i Europa og resten av verden består munnbind-påbudet, etter anbefalingene fra den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA.

- Trolig ligger det litt lenger fram i tid med å oppheve påbudet overalt, fordi smittesituasjonen er ulik i de europeiske landene. Vi gjør fortløpende vurderinger for egen del, men utgangspunktet er at vi følger myndighetenes krav og retningslinjer, inkludert EASAs, sier pressesjefen John Eckhoff i SAS til Flysmart24.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer