Ny taxfree på Gardermoen

Nå blir taxfree­butikken i ankomsthallen dobbelt så stor, men det er ikke alt som er billigere

I dag åpner den nye og mye større taxfreebutikken i ankomsthallen på Gardermoen. Der skal de selge mer. Vi har sjekket både butikken og prisene.

NY OG MYE STØRRE TAXFREEBUTIKK: I dag åpner en ny og mye større taxfreebutikk på ankomst på Gardermoen. Du får mer å velge i. Men det er ikke billigere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NY OG MYE STØRRE TAXFREEBUTIKK: I dag åpner en ny og mye større taxfreebutikk på ankomst på Gardermoen. Du får mer å velge i. Men det er ikke billigere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en helt nye opplevelse å komme inn i den nye taxfreebutikken som i dag har åpnet i den nye ankomsthallen på Oslo Lufthavn. Fra den lille og trange butikken du tidligere har møtt, er den nye nå mer enn dobbelt så stor. Det er 4.000 kvadratmeter fylt med taxfreevarer som skal friste reisende til å handle mer.

- Vi tror på en omsetningsøkning på 7-8 prosent, sier kommunikasjonssjef i Travel Retail Norge, Haakon Dagestad, til Dinside.

Han understreker at omsetningen til en viss grad er kvotestyrt, fordi det er begrensninger på hvor mye reisende har lov til å kjøpe både i mengde og i kronebeløp - og at de derfor ikke venter at omsetningen skal skyte i været.

- Omsetningsøkningen vil dermed skyldes prisøkning og passasjervekst, sier Dagestad videre.

I denne videoen kan du bli med på en rundtur:

Ferdig neste år

Den nye taxfreebutikken er et ledd i utbyggingen av Oslo Lufthavn, som skal være ferdig i april neste år. Den nye ankomsthallen for innenlandspassasjerer åpner også i dag.

Det er Travel Retail Norge som driver begge taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn, i tillegg til at de også har taxfreesalget på flyplassene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer