Bane NOR

NÅ: Dette er nytt i hele landet

Bane NOR oppgraderer togskjermene landet rundt.

NYTT DESIGN: Bane NOR har oppdatert designet på informasjonsskjermene ved togstasjonene landet rundt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NYTT DESIGN: Bane NOR har oppdatert designet på informasjonsskjermene ved togstasjonene landet rundt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ser togpendlere landet rundt en helt ny informasjonsskjerm på togstasjonene og ved sporene.

Bane NOR gjennomfører en stor oppdatering og sier at endringene skal gjøre det enklere for de reisene å finne informasjon om sitt tog.

Selskapet beskriver sitt gamle system som «en design som har tillatt lite og statisk informasjon», men det nye åpner for å gi mer informasjon til de reisende. Som et ledd i dette har ikonene blitt større og mer tydelige samtidig som informasjonen blir gitt på både norsk og engelsk.

Med den nye designet på togtavla skal det blitt enklere å finne informasjon som sporendringer, endringer i avgangstid og innstillinger.

- For at dette skal bli best mulig har vi spurt de som reiser med toget om hvilke endringer de ønsker seg. Det har vært viktig for oss å ha med dem som kjenner «reiseopplevelsen» på kroppen på lag, slik at vi kunne utvikle et best mulig produkt.

- Basert på konkrete tilbakemeldinger og brukertester har vi kommet fram til det nye utseendet på skjermene våre. Jeg er derfor veldig stolt av at vi nå får dette på lufta og er sikker på at det vil gi de som reiser med toget en enda bedre reiseopplevelse, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR, i en pressemelding.

Hansen legger til at endringen blir spesielt merkbar når det oppstår avvik.

– Da blir det enklere for dem som reiser å finne relevant informasjon om sitt tog, som sporendringer, endringer i avgangstid og innstillinger. Det er dessverre slik at det oppstår avvik i togtrafikken innimellom og da er det viktig at folk finner den informasjonen de trenger så raskt som mulig. Vi mener at den nye layouten kommer til å gjøre dette enklere for dem som skal reise enn det er i dag, sier Hansen.

Slik var designet på informasjonsskjermen på Oslo S før oppgraderingen. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
Slik var designet på informasjonsskjermen på Oslo S før oppgraderingen. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer
Og slik er det nye. Foto: Bane NOR
Og slik er det nye. Foto: Bane NOR Vis mer

Fornyer stemmen

Det er ikke bare informasjonstavlene som er blitt pusset opp, Bane NOR har også fornyet stemmen som gir informasjon over høyttalere. Selskapet sier de har gjennomført grundige brukertester og har kommet fram til hvilken stemme og hvilket støynivå som fungerer best.

Slik er de nye skjermene ved sporene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Slik er de nye skjermene ved sporene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Resultatet skal være en klarere og tydeligere stemme som runger utover høyttalerne på stasjonen.

- Vi har kommet et langt stykke når det gjelder kundeinformasjon og håper de som reiser med toget merker en forbedring. Jeg er stolt av at vi har kommet så langt, men nå gjelder det å jobbe videre med videreutvikling og utvidet funksjonalitet. Til de som reiser med toget vil jeg bare si at vi brenner for at du skal få en enklere reisehverdag, og vi håper du vil fortsette å gi oss tilbakemeldinger. Det er verdifullt i arbeidet vi gjør for å forbedre informasjonen, avslutter Hansen.

Hva syns du om det nye designet?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer