Nå dumpes prisene på sydenturer

Skoleferien er over. Det betyr billig ferie.

Dersom du har ekstra ferie tilgode, kan du komme deg til Syden for en billig penge i august. Foto: Silje Ulveseth
Dersom du har ekstra ferie tilgode, kan du komme deg til Syden for en billig penge i august. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er i den heldige situasjon at du fortsatt har ferie tilgode, kan du gjøre et sydenkupp i disse dager.

– Skoleferien går mot slutten, og da reduseres prisene, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise, i en pressemelding.

Akkurat nå selger norske turoperatører tusenvis av spesifiserte turer med avreise i august, og flere av disse koster mellom 1.500 og 2.000 kroner tur/retur per person. Hvis du ikke ønsker en pakkereise, finnes det også en del uspesifiserte reiser å velge mellom. Her ligger prisen mellom 1.000 og 1.500 per person.

Blant annet tilbyr turoperatørene flybilletter fra 500 kroner til steder som Mallorca og Chania.

– Dette skjer hvert år. Når fellesferien er over, kan du velge og vrake i sydenturer, gjerne til halv pris. August er turoperatørenes største salgsperiode, ved siden av åpningsalget tidlig om våren. Det er nå du bør reise hvis du både vil spare penger og ha mye å velge mellom, sier Berge.

Spesielle ønsker for sydenferien? Da er det lurt å være tidlig ute

Dyrere å feriere i september

Men dersom du vil dra nytte av de lave prisene, gjør du ikke lurt i å drøye for lenge. I september er det nemlig dyrt igjen.

En spesifisert uketur til Mallorca med Ving koster 1.595 kroner med avreise fredag 26. august, mens den samme reisen ligger på 4.095 kroner med avreise fredag 16. september, noe som tilsvarer en prisøkning på 157 prosent.

Ifølge Apollo har de fortsatt en del ledige reiser, men ikke like mye som det de hadde på samme tid i fjor.

– Dårlig sommervær kan ha bidratt til at folk har vært tidligere ute med å sikre seg augustturer. Men noen av årets beste priser får du nå, og i to til tre uker fremover, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, i pressemeldingen.

Verdens dyreste joikakaker? Sjekk prisen!

Slik blir sydenturen enda billigere

Sophie Frisholm, PR-manager i Ving, forteller at de har solgt cirka 10 prosent flere reiser i august og september sammenlignet med samme tid i fjor. Dette har resultert i at det er mindre restplasser som blir solgt billig.

– Restplasser legges ut fortløpende, så om man ønsker å gjøre et kupp kan det være lurt å følge med. Jo nærmere dagens dato du kan reise og jo mer fleksibel du kan være, jo billigere er det, råder Frisholm.

For øyeblikket har Ving cirka 2.000 reiser som ligger på restplassiden, hvor det billigste er uspesifisert til Tyrkia og Hellas, med avreiser nå til helgen. Billigste er 795 kroner for en uke til Antalya uspesifisert.

– Av ulike grunner er prisnivået på restplassene som legges ut i år, generelt lavere enn i fjor, forteller hun.

Ving har laget en statistikk over når du kan finne billige pakkereiser. Foto: Ving.no
Ving har laget en statistikk over når du kan finne billige pakkereiser. Foto: Ving.no Vis mer

Sjekk skjema når det er billigst å reise

Færre plasser igjen

Også Star Tour merker pågangen fra reiseglade nordmenn.

– Vi opplever stort trykk, og det kan virke som om folk har mistet troen på den norske sommeren. Generelt ligger salget 20 prosent over fjorårets. Det er færre plasser igjen, og folk som ønsker å sikre seg en ferietur til en billig penge bør få ut fingeren. Best mulighet er det ved utreise fra Oslo eller Stavanger, sier Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour, til DinSide.

Men de billige reisene varer dessverre ikke evig.

– Fra og med høstferieuken stiger prisene igjen, advarer Ertsås.

Star Tours restplasser:
Priseksempler fra Oslo, en uke, pris per person

  • 23-08-2011 Tyrkia - Uspesifisert 698 kroner
  • 26-08-2011 Korfu - Uspesifisert 998 kroner
  • 25-08-2011 Kreta/Chania/ - Uspesifisert 798 kroner
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer