Flyreiser

Nå endres disse

Skjer fra høsten.

UTVIDER: Norwegian vil gjøre kjøp av tilleggstjenester for flyreisen enklere for de reisende. Foto: Odd Roar Lange
UTVIDER: Norwegian vil gjøre kjøp av tilleggstjenester for flyreisen enklere for de reisende. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Flyselskapet Norwegian endrer innsjekkingen for passasjerene. Dersom du kjøpte den billigste flybilletten da du bestilte reisen kan det være at du i ettertid vil kjøpe ekstra bagasjeplass, et bestemt sete eller muligheter til fast-track i sikkerhetskontrollen.

Slipper køen

I dag må disse tilleggskjøpene gjøres ved et fysisk oppmøte ved Norwegians servicesenter på flyplassen. Men fra høsten av skal det bli mulig å kjøpe flere tilleggstjenester i innsjekkingsautomaten, skriver nettavisa Flysmart24.

SOMMERFERIE: Dette er triksene du må kunne før din flyreise for å unngå flykaos. Vis mer

Dermed slipper du å stå i ny kø for tilleggskjøpene som ekstra bagasje, foreta setevalg og å kjøpe adgang til hurtigkøene, men du kan gjøre det i automatene som blant annet brukes til å skrive ut bagasjelapper.

– Alt dette gjør at innsjekkingen blir raskere og mer brukervennlig, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian til flysmart24.

Viktige endringer

Tidligere i år ble det gjennom DinSide kjent at flyselskapet Norwegian gjør viktig endringer på boardingkortet.

I den nye versjonen av boardingkortet, enten det er på papir eller i mobiltelefonen din, er det lagt til informasjon om hvilken dør du skal benytte for å finne sitt sete, hvilken type bagasje som er tillatt å ha med inn i flyet og om man kan benytte «fast track-slusen».

I tillegg har Norwegian innført tjenesten Icoupon hvis flyet er forsinket og du har rett til å få dekket mat og drikke.

Enklere

For kundene fungerer det sånn at voucheren som utstedes knyttes direkte til passasjerenes boardingkort.

Det vil si at passasjerene kan benytte boardingkortet sitt til betaling av mat og drikke uavhengig av om det er i Norwegian-appen eller om den er skrevet ut på papir. Du behøver med andre ord ikke å hente et nytt boardingkort eller en voucher (verdikupong).

Voucheren utstedes digitalt og kan benyttes ved at strekkoden på boardingkortet skannes av utsalgsstedet.

Ny beskjed

I tillegg vil passasjerene umiddelbart få melding fra flyselskapet om de opprinnelige reiseplanene blir endret og om de behøver hotell.

Etter lanseringen av denne har vi fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kunder som syntes dette er veldig effektivt og syntes at det fungerer fin-fint, sa presseansvarlig Eline Hyggen Skari til DinSide da tjenesten ble innført.

Har du et tips om flyreiser til meg?

Har du et tips om flyreiser til meg?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om flyreiser eller problemer i sommer? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer