Reise til Nordkapp?

Nå er attraksjonen gratis

Å besøke Nordkapplatået har til og med i fjor kostet penger. Enn så lenge er det derimot gratis å besøke det populære området.

REISE TIL NORDKAPP: Det er gratis å besøke Nordkapplatået foreløpig i år. Foto: NTB Scanpix
REISE TIL NORDKAPP: Det er gratis å besøke Nordkapplatået foreløpig i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordkapplatået er et populært reisemål ikke minst for utenlandske turister, mens det i år grunnet den spesielle situasjonen vi befinner oss i, kanskje vil være flere nordmenn som velger å ta turen (nesten) lengst nord i Europa.

Inntil nyttår kostet det nærmere 300 kroner per person å besøk Nordkapplatået med bil eller buss, men enn så lenge er dette nå gratis for alle.

Gratis inntil videre

Bakgrunnen for denne prisendringen ligger i at Norsk Friluftsliv sendte inn klage til Fylkesmannen, som dermed opphevde tillatelsen Scandic hadde fått av kommunen til å kreve inn betaling fra de besøkende, skrev NRK før jul.

Dermed er det per i dag gratis tilgang til Nordkapplatået - men kommer du med bil må du betale parkering

- Det som inntil videre er gratis er å benytte seg av utendørsområdene, altså om du kun ønsker å gå rundt for å nyte utsikten koster det foreløpig ingenting, forteller Hans Paul Hansen i Destination Scandic Nordkapp.

Hansen sier videre at de har søkt kommunen om løyve til å kreve inn 50 kroner per person for de som bare vil ha tilgang til uteområdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer