Passkrisa:

Nå er det dårlig nytt

Nå er det virkelig krise for deg som trenger nytt pass.

SISTEMANN INN DØRA: Nå blir det ikke flere ledige timer for pass- eller ID-søknader ved hovedstadens passkontor før til høsten. Det betyr at mange må belage seg på passfri sommerferie i de nordiske landene. Foto: Odd Roar Lange
SISTEMANN INN DØRA: Nå blir det ikke flere ledige timer for pass- eller ID-søknader ved hovedstadens passkontor før til høsten. Det betyr at mange må belage seg på passfri sommerferie i de nordiske landene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passkrisa fortsetter. Og der er ikke mye lysning i sikte. Dersom du bor i Oslo eller Bærum og trenger nytt pass før høsten så er resten av denne artikkelen trist lesning.

Vanligvis er det et godt tips å logge seg inn på nettsiden til politiet når det legges ut nye ledige timer for passbestillinger. Dette skjer hver morgen mellom klokka 08.30 og 10.00.

Og det største slippet av nye timer skjer hver fredag, til samme klokkeslett som de øvrige hverdagene.

Men for Oslo og Bærum er det ikke mye lys i passtunnelen nå. Verken fredagen denne uka eller de kommende fredager.

- Vi har fullbooket fra nå og ut juli-måned på pass og ID-avdelingen ved både Grønland politistasjon og Sandvika politistasjon, sier seksjonssjef Elisabeth Lund, Oslo politidistrikt til DinSide.

Nye timer legges ut

Både i Oslo og Bærum skal det legges ut nye ledige timer. Men det hjelper lite for passløse som planlegger utenlandsferie i sommerens skoleferie.

- Vi arbeider nå med å legge ut flere timer for august, september og oktober, forklarer Elisabeth Lund.

Dermed må innbyggerne i Oslo og Bærum som ennå ikke har fått passtime reise til ett av de andre 72 passkontorene i Norge hvis de skal å søke pass før sommerferien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.