Hellas:

Nå er det fullt

Glem sommerferien til disse øyene nå.

POPULÆRT: Den greske øya Kreta er nordmenns favoritt. Men en rekke andre øyer er utsolgt de neste ukene. Foto: Halvard Alvik / NTB
POPULÆRT: Den greske øya Kreta er nordmenns favoritt. Men en rekke andre øyer er utsolgt de neste ukene. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ferie til gode og planlegger å lete etter en billig ferie til en av de populære greske øyene?

Da har vi en god og en dårlig nyhet til deg.

Hetebølgen er over

Den gode først. Den intense hetebølgen som førte til store problemer og stengte turistattraksjoner er over for denne gang. Og nå er det mer behagelige sommertemperaturer på litt over 30 grader som gjelder.

Et velkjent problem når man er på stranden er at føttene blir fulle av sand som er umulig å få bort. Men et spesifikt produkt fjerner all sanden! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Men så til den dårlige. Dersom du hadde planlagt å reise til en av de mest populære øyene i Hellas i august, og ikke har ordnet deg bolig ennå, da kan det bli trøbbel.

Her er det utsolgt

For de lokale turistorganisasjonene melder at det er 100 prosent utsolgt på øyene Lipsi, Samos, Lesvos, Ios, Skopelos, Astapalea, Andros, Kalymnos, Sifnos, Kárpathos, Paros og Naxos de neste ukene.

De fleste av de samme øyene melder også om knallgode bookingtall også i september og oktober, forteller nettstedet GTP (Greek Travel Pages).

SAMOS: Denne drømmen vil mange oppleve. Derfor er det smellfullt resten av sommeren. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstoc
SAMOS: Denne drømmen vil mange oppleve. Derfor er det smellfullt resten av sommeren. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstoc Vis mer

En rekke av de europeiske landene har sin sommerferie nettopp i august. I tillegg til tilreisende utlendinger har også grekerne ferie nå – og fra de store byene setter de gjerne kurs mot det populære ferieøyene.

Optimismen tilbake

I et intervju med Greek City Times forteller presidenten for Federation of Hellenic Associations of Tourist & Travel Agencies, Lysandros Tsilidis, at turistindustrien forventer å ta igjen det tapte terrenget etter hetebølgen og brannene forrige måned på Rhodos og Korfu.

Mellom 500 000 og 600 000 nordmenn velger sydenferie i løpet av 2023, noe som er litt lavere enn rekordsommeren 2018 med 655 000 reisende.

Og at Hellas er populært, er det ingen tvil om.

Ekstrafly

Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving Norge, sa tidligere i sommer dette til DinSide.

- Hellas er nummer 2 på lista over de mest populære ferielandene hos Ving. Volumene til Spania større i sommersesongen. Med Mallorca på topp. Deretter så kommer Kreta og Rhodos på en andre og tredje plass i vårt sommerprogram.

Hele 7 av 10 av Apollos reisende i sommer skal til Hellas. Øverst på topplista troner store klassikere som Kreta og Rhodos, men det er de mindre greske øyene som vokser raskest i popularitet og selges ut først.

- Ingen reisemål kan måle seg opp mot Hellas i sommer. Da det åpnet seg en sjelden mulighet til å sette opp et ekstrafly til Skiathos måtte vi derfor gripe den, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

Har du et tips om ferie til Hellas?

Har du et tips om ferie til Hellas?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om fine steder å reise til i Hellas? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer