Buss for tog

Nå er det på'n igjen

Bane Nor forteller at sommerarbeidene på jernbanen er en maraton, ikke en sprint.

STENGER STREKNINGER: Bane NOR forteller om arbeidet de nå går i gang med på østlandet. Flere strekninger stenges nemlig for fornying og vedlikehold på grunn av slitasjer på jernbanen. Video: Bane NOR. Vis mer
Publisert

Til helga starter Bane Nors sommerarbeider på jernbanen, som for de reisende betyr fire–seks uker med buss for tog på enkelte strekninger.

Arbeidene består blant annet av vedlikehold og fornying, og Bane Nor forteller at de legger arbeidene til perioder da det er færrest som reiser med tog, som påsken og sommerferien.

En maraton

I 2019 skrev Aftenposten at sommerarbeidene vil vare i hvert fall fram til 2032, noe som fikk mange togpendlere til å sette kaffen i vrangstrupen.

«13 år til med buss for tog om sommeren?!»

Nå forteller etaten at reisende må belage seg på arbeider i flere år framover – ingen sluttdato er satt.

- Det er en maraton, ikke en spurt, forteller Simen Slette Sunde, senior kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, til DinSide.

- Vi slutter ikke å vedlikeholde, og det må utføres moderniseringsarbeid i mange år framover.

Samtidig påpeker han at selv om det utføres årlig arbeid, er det ikke slik at reisende vil merke økt pålitelighet og færre forsinkelser fra år til år.

- Arbeidene handler om å gjøre tilbudet bedre over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer