Flyreiser til Spania:

Nå er det priskrig

Selskapet Flyr åpner for superbillige billetter til norsk drømmedestinasjon. Nå er fly-priskrigen virkelig i gang.

Tøffe tider: Priskrigen i lufta gjør det mulig å få turer til Spania for under tusenlappen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Tøffe tider: Priskrigen i lufta gjør det mulig å få turer til Spania for under tusenlappen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flybransjen spådde dyrere flypriser, men nå er det det stikk motsatte som skjer. Konkurransen om kundene får flyselskapene til å dumpe prisene, samtidig som andre snakker om sjokkpriser for flyreiser neste sommer.

Prisene til bunns

Flyr åpner denne uken for bestilling av reiser til norgesfavoritten Las Palmas, på Gran Canaria.

Dette er flyreiser til et reisemål som tradisjonelt byr på kostbare billetter. Norwegian tar mellom 3000 og 4000 kroner for én billett fra Oslo lufthavn til Las Palmas. Mens Flyr tilbyr samme distanse for under 800 kroner. Det var nettsiden Flysmart24 som onsdag først fortalte om den tøffe priskrigen på strekningen.

Flyr starter opp med reiser til Las Palmas 14. desember. Det vil i første omgang være to ukentlige avganger, som økes til tre fra januar 2022.

GENIALT: Visste du at det finnes en måte å fjerner disse flekkene på? I videoen viser vi deg hvordan! Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: Celina Stamper Vis mer

Charterfly

– Vi vet at mange har ventet på Las Palmas, og det er med glede at vi nå åpner for at flere reiselystne nordmenn kan dra til Gran Canaria fra desember, sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl.

Det er også åpnet for bestilling av nye direkteflygninger fra Trondheim til Tromsø, samt fra Trondheim og Bergen til Alicante.  

I tillegg til å reise med de rene flyselskapene kan flypassasjerer også kjøpe flybilletter uten hotell inkludert hos charterselskapene.

Ving tilbyr Oslo-Las Palmas fra 3200 kroner tur/retur i desember.

Priskrigen i gang

Konkurransen mellom flyselskapene på populære strekninger gjør at prisene er ekstra lave, for dem som skal reise hjem til jul.

Men det lønner seg å bestille nå, for det er ventet at prisene vil stige med flere tusen kroner frem mot julerushet. Blant annet fordi det er et begrenset antall billetter til de laveste prisene.

Nykommeren Flyr satser på beinhard priskonkurranse også mot det tradisjonelle lavprisselskapet Norwegian, og det vil ikke komme overraskende dersom Norwegian svarer på prisdumpingen på førjulsreiser til Kanariøyene.

Når stiger prisene igjen?

– Flyr er et nytt flyselskap som skal tilby konkurranse i det norske markedet. Og pris er et virkemiddel for at nye kunder prøver oss og forhåpentligvis kommer tilbake til oss fordi de er fornøyd med den hyggelige servicen om bord, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til DinSide.

I Norge har Flyr ruter til Tromsø, Bodø, Evenes, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Flyrs første utenlandsruter gikk til Nice, Alicante og Malaga 21. august. Deretter kom Paris, København, Salzburg, Milano (Bergamo), Genève, Grenoble og Roma inn på rutekartet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer