Nå er dette tillatt også hos Ryanair

Tillater bruk av håndholdte elektroniske produkter under takeoff og landing fra og med i dag.

RYANAIR TILLATER BRUK AV HÅNDHOLDTE ENHETER: Nå kan du bruke alle typer håndholdte elektroniske enheter under alle faser av flyvningen, også under takeoff og landing.  Foto: Patrick Nijhuis
RYANAIR TILLATER BRUK AV HÅNDHOLDTE ENHETER: Nå kan du bruke alle typer håndholdte elektroniske enheter under alle faser av flyvningen, også under takeoff og landing. Foto: Patrick Nijhuis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere flyselskaper tillater bruk av elektroniske enheter under alle faser av flyvningen - også under takeoff og landing.

SAS åpnet for dette i midten av desember i fjor, kort tid etter at de europeiske luftfartsmyndighetene sa det var greit.

Nå kommer også Ryanair etter. I en pressemelding sier selskapet at det er lov å bruke håndholdte enheter under takeoff og landing fra og med i dag - med ett viktig unntak:

Du må følge med på sikkerhetsinstruksene

Du kan bruke alle slags håndholdte elektroniske enheter under alle flyvningens faser, men altså ikke under sikkerhetsinstruksene.

«Alle kunder kan, med øyeblikkelig effekt, bruke sine PEDs under hele flyreisen, så lenge disse er satt i flight mode og det følges med på alle sikkerhetsinstrukser», skriver Ryanair i pressemeldingen.

At de reisende må følge med på sikkerhetsinstruksjonene er også noe SAS setter som et kriterium for bruk.

- Det er også slik at det fortsatt er de instruksene som gis om bord som gjelder. Det er til enhver tid kabinbesetningen som bestemmer. Vi vil derfor kreve at passasjerene følger med på anvisninger som gis, sa Tormod Sandstø, kommunikasjonsrådgiver i SAS, til DinSide i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer