Nå er snøhotellet åpnet på Hunderfossen

Etter seks uker med ishakking er alt klart for gjestene.

Ved dette alteret i iskatedralen smis par i hymens lenker i rene eventyrbryllup. Foto: Hunderfossen vinterpark
Ved dette alteret i iskatedralen smis par i hymens lenker i rene eventyrbryllup. Foto: Hunderfossen vinterpark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vil oppleve noen positive sider ved vinterkalde Norge, kan kanskje dette være en idé?

På Hunderfossen vinterpark finner du snøhotellet. Hotellet tiltrekker seg en del oppmerksomhet ettersom det er laget av snø. Nettopp, fra bunn til topp er hotellet av snø og is. Her har du mulighet til å overnatte på et noe utradisjonelt vis. Hotellet har syv unike og ulikt dekorerte rom, og mer enn 50 tonn is og 1000 kubikkmeter med snø må til for å bygge dette hotellet som gir deg en annen hotellopplevelse. På myke saueskinn og i soveposer som tåler ned til 30 minusgrader, kan du få et annet syn på hva vinteren bringer med seg.

Skulptører med motorsag

Parken bruker omkring seks uker på å bygge snøhotellet og iskatedralen fra de starter til den står ferdig, og det koster rundt to millioner kroner å bygge. Tilb byggingen leier de inn skulptører som bruker motorsag for å skjære til mønster og figurer i isen.

- Snøhotellet og iskatedralen lages ved hjelp av stålkonstruksjoner som fungerer som en slags støpeform. Det pakkes snø over og på sidene av konstruksjonene, og når dette blir hardt så fjerner vi stålkonstruksjonen. Noe annet som er del av opplevelsen er led-lysene som vi har satt opp under isen i rommene, sier Tor Willy Christiansen, markedsføringssjef ved Hunderfossen familiepark

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.