Tilbud på overnatting i Norge

Nå får du luksushotell på «billigsalg»

Hotellbransjens forsøk på å tiltrekke seg kunder i sommer resulterer i gode tilbud, også hos de mer eksklusive hotellene.

LUKSUS-SALG: Både hotellkjedene og de dyrere designhotellene har gode tilbud i sommer, for å tiltrekke seg norske gjester. Her fra The Thief i Oslo. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
LUKSUS-SALG: Både hotellkjedene og de dyrere designhotellene har gode tilbud i sommer, for å tiltrekke seg norske gjester. Her fra The Thief i Oslo. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

59 prosent av den norske befolkningen sier at de skal på norgesferie i sommer, ifølge en fersk undersøkelse fra Innovasjon Norge. De har tidligere i år oppfordret nordmenn om å bruke det de normalt ville brukt på en sydentur på en feriereise i Norge – for å støtte reiselivsbedrifter som sliter på grunn av coronasituasjonen.

I det som kan være et forsøk på å tiltrekke seg nettopp de norske kundene i sommer, tilbyr flere av hotellene og hotellkjedene svært mange gode tilbud i forkant av årets sommerferie - deriblant flere av landets spa-hoteller.

Her har vi samlet noen av disse tilbudene.

Hotellenes sommertilbud

I tillegg til at enkelte hotellkjeder har rabatter på samtlige av sine hoteller, tilbyr andre hoteller egne sommertilbud som kun gjelder på deres hotell.

Rømskog Spa&Resort er ett eksempel på dette. Der tilbyr de nå en natt med helpensjon for 1.590 per person i dobbeltrom, mot 1.950 kroner som er vanlig pris - altså 720 kroner mindre for oppholdet totalt for to personer.

- Vi har sommertillbud fram til den 16. august, og gjestene booker når det passer dem, forteller daglig leder Niclas Norman.

The Thief i Oslo er et annet eksempel på hotell som tilbyr gjestene en egen pris i sommer. Markedssjef Jens Bredberg forteller at deres tilbud varer til 31. august, der du betaler 3.790 kroner for et dobbeltrom inkludert frokost samt en to-retters middag for to personer.

- Bare rom og frokost koster 3.590 kroner for to personer. Det betyr at man betaler 200 kroner ekstra for en to-retters middag for to personer, forteller Bredberg - en middag som vanligvis koster 495 kroner per person.

Classic Norway Hotels har tilbudt gjestene et såkalt «sommerløfte» i juli, der 3-5 av rommene på hvert hotell har kostet 990 kroner for to personer, eller 1290 for to voksne og to barn, inkludert en tre-retters middag.

Hotell Refsnes Gods på Jeløya i Moss er ett av hotellene det går an å gjøre et kupp på i sommer, der en håndfull rom leies ut til svært fordelaktig pris. Foto: Classic Norway hotels
Hotell Refsnes Gods på Jeløya i Moss er ett av hotellene det går an å gjøre et kupp på i sommer, der en håndfull rom leies ut til svært fordelaktig pris. Foto: Classic Norway hotels Vis mer

Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør, forteller at denne kampanjen ble raskt utsolgt, men at de gjør en ny vurdering til uka om en ny runde av tilbudet på enkelte av hotellene,

De vil også vurdere om booking-perioden vil vare fra juni og frem til skolestart.

Blant deres hoteller, er Refsnes Gods i Moss og Reine Rorbuer i Lofoten.

Større rabatt for flere netter

Også Magic Hotels i Bergen, som består av fire desinghoteller, tilbyr forskjellige sommerrabatter på sine hotell i sommer. Booker du innen 20. juni, får du et dobbeltrom for 749 kroner inkludert frokost i sommer på ett av hotellene, Magic Korskirken.

De tilbyr også en rabatt i prosent om du sover flere netter på deres hoteller som begynner på 23 prosent - og jo flere netter, jo høyere rabatt.

- Det skal være en fordel for våre gjester å booke tidlig og å bo flere netter. I år fokuserer vi, som hele reiselivsnæringen på Norgesreise, ferie i eget land og by. Både vi og reiselivsnæringen har fokus på at gjester bør bestille direkte fra hotellet. Ved at våre gjester gjør det så kan vi gi bedre priser, det vi sparer på å slippe å betale provisjon til bookingsøkemotorer tilfaller våre gjester, sier Mona Sandvik, hotelldirektør for Magic Hotels.

Bardøla Høyfjellshotell på Geilo er et annet eksempel på hotell som gir deg større rabatt jo flere netter du velger å overnatte. Salgssjef Rolf Ingar Rotegård sier til Dinside at de har både rom og hytter å tilby som er inkludert i sommertilbudet, og at det ikke er noen begrensning på når dette må bookes.

- Vi ser dog at de største og beste rommene går først, legger han til.

Hotell hele sommeren?

Nordic Choice Hotels har valgt et litt annerledes tilbud i sommer, som inkluderer de fleste av deres hoteller, deriblant Son Spa og Farris Bad. The Thief er derimot ikke inkludert i dette tilbudet.

Farris Bad er blant hotellene du kan velge mellom i tilbudet til Nordic Choice Hotels i sommer. Her fra åpningen i 2009. Foto: NTB Scanpix
Farris Bad er blant hotellene du kan velge mellom i tilbudet til Nordic Choice Hotels i sommer. Her fra åpningen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her kan du velge å sove 10 netter på deres hoteller i løpet av sommeren for 8.000 kroner, eller sove så mange netter du vil for 25.000 kroner.

Prisen gjelder et dobbeltrom, og du som betaler er knyttet til tilbudet, men person nummer to kan være alt fra ektefellen eller kjæresten, til en forelder, en venninne eller en av ungene dine.

Ifølge pressekontakt i Nordic Choice Hotels, Geir Økland, er målet å åpne alle deres hoteller til sommersesongen, men at de må se an fortløpende hva som er økonomisk forsvarlig.

- Men vi ønsker i utgangspunktet å åpne alle, og det er åpent for booking til netter i sommer allerede nå. Det fleste hotellene som er stengt nå er det satt preliminære åpningsdatoer for, skulle det ikke gå vil man få tilbud om å flytte bookingen til et annet hotell i nærheten, sier Økland.

Deres tilbud har bakgrunn i ønsket om å være offensive.

- Vi ser at antall bookinger er så lavt i sommer at vi ønsker å gi et godt tilbud til nordmenn som planlegger å feriere i Norge. Jeg tror du skal lete lenge for å finne et tilsvarende tilbud, mener Økland.

Skulle myndighetene åpne opp for reiser innen Norden fra 15. juni, påpeker Økland at tilbudet også inkluderer svenske, finske og danske hoteller, deriblant nye Villa Copenhagen som åpner 1. juli. Et annet hotell i København som også er inkludert i tilbudet, er Skt. Petri, som Dinside testet i 2019.

Reiser du med barn, kan barn inntil ni år sove gratis på rommet, mens barn opptil 12 år kan sove på dobbeltrommet ved betaling av ekstraseng, som koster fra 200 kroner avhengig av hotell.

Test av Hotel Citizen M: Københavns «beste hotell» passer ikke for alle ... Vis mer

25 prosent rabatt overalt

Hotellkjedene Thon og Scandic har gått for en annen variant for å tiltrekke seg kunder i sommer, enn overnevnte Nordic Choice Hotels.

Markedssjef i Thon Hotels, Ida Svenningsen Eide, sier til Dinside at de har sommerkampanje hver år.

- I år tilbyr vi 25 prosent rabatt og muligheten til å endre eller avbestille, helt kostnadsfritt, frem til ankomstdag før klokka 16 grunnet omstendighetene. Vi ønsker å gi fleksibilitet i en uforutsigbar tid, sier Svenningsen Eide.

Tilbudet gjelder i perioden 19. juni - 31. august 2020 og et begrenset antall rom på utvalgte hoteller, og er tilgjengelig for bestilling frem til 31. august.

- Vårt sommertilbud gjelder på alle norske Thon-hoteller og frokost er inkludert i prisen, legger hun til.

Scandic har derimot priser fra 890 kroner per rom, med full fleksibilitet, så du skal kunne flytte eller avbestille oppholdet helt frem til ankomstdagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer