Flytoget

Nå får Flytoget Norges raskeste tog

Men de får ikke lov til å kjøre fortere enn de gamle togene.

NYE FLYTOG: Åtte nye tog skal nå kjøre til Oslo lufthavn. Togene er levert av den spanske tog-produsenten CAF. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
NYE FLYTOG: Åtte nye tog skal nå kjøre til Oslo lufthavn. Togene er levert av den spanske tog-produsenten CAF. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kunne Flytoget innvie ett av sine aller første, nye togsett. De åtte nye togsettene produsert av spanske CAF er dermed de raskeste togene i Norge.

Men selv om togene er godkjent for å kjøre i 245 km/t får du neppe oppleve det som passasjer.

Slik er de nye togsettene

Sammenlignet med de gamle flytogene skal den nye typen gi mindre støy, ha bredere seter, strømuttak, USB-tilgang og koppholdere ved alle stoler og bedre plass til bagasje, ifølge Flytoget.

Prosjektdirektør i Spanske CAF, Félix Fernández, hevder selv at dette er et av de råeste togene de noen gang har laget.

- Togene blir også de første i Norge hvor man vil kunne se i hvilken vogn det er mest ledige plasser før man går inn, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget i en pressemelding.

19 minutter som før

Selv om de nye flytogene altså er godkjent for største hastighet på 245 km/t, og i forbindelse med tester har vært oppe i 270 km/t, vil de måtte holde seg til maksfarten mellom Oslo S og Oslo lufthavn på 210 km/t.

- Det er maksfarten skinnene er bygget for. Da tar direktetoget 19 minutter til Oslo Lufthavn, forteller Ida Marie Fottland, kommunikasjonsdirektør i Flytoget til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.