Flytoget

Nå får Flytoget Norges raskeste tog

Men de får ikke lov til å kjøre fortere enn de gamle togene.

NYE FLYTOG: Åtte nye tog skal nå kjøre til Oslo lufthavn. Togene er levert av den spanske tog-produsenten CAF. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
NYE FLYTOG: Åtte nye tog skal nå kjøre til Oslo lufthavn. Togene er levert av den spanske tog-produsenten CAF. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kunne Flytoget innvie ett av sine aller første, nye togsett. De åtte nye togsettene produsert av spanske CAF er dermed de raskeste togene i Norge.

Men selv om togene er godkjent for å kjøre i 245 km/t får du neppe oppleve det som passasjer.

Slik er de nye togsettene

Sammenlignet med de gamle flytogene skal den nye typen gi mindre støy, ha bredere seter, strømuttak, USB-tilgang og koppholdere ved alle stoler og bedre plass til bagasje, ifølge Flytoget.

Prosjektdirektør i Spanske CAF, Félix Fernández, hevder selv at dette er et av de råeste togene de noen gang har laget.

- Togene blir også de første i Norge hvor man vil kunne se i hvilken vogn det er mest ledige plasser før man går inn, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget i en pressemelding.

19 minutter som før

Selv om de nye flytogene altså er godkjent for største hastighet på 245 km/t, og i forbindelse med tester har vært oppe i 270 km/t, vil de måtte holde seg til maksfarten mellom Oslo S og Oslo lufthavn på 210 km/t.

- Det er maksfarten skinnene er bygget for. Da tar direktetoget 19 minutter til Oslo Lufthavn, forteller Ida Marie Fottland, kommunikasjonsdirektør i Flytoget til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer