Nå fjerner Ryanair innsjekking på flyplass

Fra 1. oktober kan du ikke lenger sjekke inn på flyplassen hvis du flyr med lavprisselskapet.

Ryanair dropper innsjekking på flyplassen, men du slipper ikke unna køståing, likevel. Foto: Colourbox
Ryanair dropper innsjekking på flyplassen, men du slipper ikke unna køståing, likevel. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair fjerner nå alle muligheter til å sjekke inn på sine flyplasser. Fra og med 1. oktober må alle passasjerer sjekke inn via nettet på forhånd, og selv skrive ut og ta med boardingkortet.

Ikke til fordel for passasjerene

Det kan virke meningsløst at Ryanair gjør dette. Selv om innsjekkingsmuligheten forsvinner, vil fortsatt passasjerene måtte stå i kø ved en skranke for å levere fra seg bagasje. Der må det fortsatt sitte en person og ta imot bagasjen. Men, siden Ryanair ikke er redd for å la sine passasjerer stå i kø, og fordi selskapet aller helst vil at du skal reise med håndbagasje, tar de dette grepet likevel.

Da vi fløy med Ryanair i sommer, var det én person i én skranke som sjekket inn passasjerer til tre flighter. Det skapte endeløse køer, men fra Ryanairs synspunkt sparer selskapet inn på antall ansatte som trengs på flyplassen.

For dere som har fløyet med Ryanair i sommer, medfører dette ingen stor endring. Allerede fra 21. mai krevde Ryanair at passasjerer sjekket inn selv via nettet, og skrev ut boardingkortet selv og tok det med seg.

20 grunner til ikke å fly Ryanair. Er du enig?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer