Nå forsvinner ikonskiltet

Sanyo-skiltet i rødt og hvitt skal byttes ut.

Foto: britainonview/ McCormick-McAdam
Foto: britainonview/ McCormick-McAdam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har vært i London, har du sikkert vært på Piccadilly Circus. Og da vet du også at Piccadilly Circus' identitet er sterkt knyttet til de store neonskiltene som setter farge på veikrysset.

Til London? Få mer ut av turen - se triksene

Det mest kjente av dem er det store og buede Sanyo-skiltet i rødt og hvitt neonlys. Skiltet er nesten 32 kvm stort. Det har prydet det ene hjørnet av Shaftesbury Avenue og Glasshouse Street siden 1987. Da var Sanyo det første selskapet som hang opp neonskilt på den kjente reklameskiltveggen. De hadde da hatt et vanlig reklameskilt der siden 1978.

Men nå er det slutt. Skiltet skal ned, skriver Telegraph.co.uk.

Spår budkrig for reklamplassen

Det japanske selskapet Sanyo har fått beskjed om at neonskiltet må byttes ut med et mer moderne LED-skilt med bevegelig motiv. Det er eieren av reklameplassen som har krevd utskifting. Han mente det burde skje nå før London arrangerer sommer-OL neste år.

Sanyo har imidlertid bestemt seg for ikke å fornye kontrakten. Dermed blir en av de mest lukerative reklameskiltplassene i London ledig, og det spås en skikkelig budkrig for å få overta. Rundt 56 millioner mennesker passerer reklameskiltene til fots hvert år, så det er en gullplass for markedsføring av merkevare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer