Båtsesongstart:

Nå går det galt - igjen

Hvert år får båtfolk et sjokk på grunn av lekkasjer, drivstoff-trøbbel og motorstopp. Sjekk dette før du drar på årets første båttur.

TRYGGHET TIL SJØS: Redningsselskapet advarer båtfolket mot tabbene som skjer hver eneste vår. Det er små detaljer som skiller suksess og fiasko. Foto: Odd Roar Lange
TRYGGHET TIL SJØS: Redningsselskapet advarer båtfolket mot tabbene som skjer hver eneste vår. Det er små detaljer som skiller suksess og fiasko. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Mange bruker påsken til å få båten på vannet. Det merkes hos Redningsselskapet.

Og nå advarer de båtfolket mot tabbene som skjer hver eneste vår:

Lekkasjer, urent drivstoff og motorstopp som følge av manglende vedlikehold er gjengangere i forbindelse med årets første båttur.

Sikkerhet til sjøs

53 redningsskøyter, bemannet med faste og frivillige mannskaper, har skjerpet beredskapen i påsken.

– Båtfolket skal vite at vi er der for dem, og jeg tror det er viktig at vi representerer en ekstra trygghet når mange nå skal gjennomføre den første turen i år, sier direktør for avdeling Sjø i Redningsselskapet, Tobias Bang-Hansen.

Sjekk båt og utstyr

Mye er gjort med gode forberedelser. Det er viktig at du sjekker båt og utstyr før du legger ut på tur.

Dette kan utgjør forskjellen på en god og dårlig dag på sjøen.

Bruk litt ekstra tid på service og vedlikehold i forkant av sjøsettingen.

Grunnen til at mange trenger hjelp på årets første tur er som regel motorstopp som følge av manglende vedlikehold, urenheter i drivstoffet eller at du får vanninntrenging i skroggjennomføringer som ikke er ordentlig lukket eller vedlikeholdt etter vinteropplag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.