Nå har kroppsskanner kommet til Heathrow

Passasjerene blir plukket ut tilfeldig.

Publisert
Sist oppdatert

Londons største flyplass, Heathrow, har nå installert kroppsskannere på alle sine fem terminaler. Dermed risikerer flypassasjerer som skal fly herfra å bli "kledt naken" av røntgenstrålene.

- Slik trusselnivået er nå, er det essensiellt å få på plass disse skannerne, sa transportminister Andrew Adonis ifølge Reuters.

Nekter du, får du ikke fly

Det er bare et fåtall av passasjerene som skal ut og fly som vil bli bedt om å gå gjennom skanneren. Men nekter de, får de ikke fly, forklarte transportministeren.

Bildene av passasjerene som blir kroppsskannet på Heathrow vil bli kontrollert av sikkerhetspersonale som sitter et annet sted. Disse vil altså ikke se personene som blir skannet ansikt til ansikt.

Storbritannia vil installere kroppsskannere også på andre flyplasser i landet. Dermed følger britene etter nederlendere, som allerede har 15 kroppsskannere installert på Schiphol. På Schiphol er skannerne slik at de viser en tegning av passasjeren som blir skannet, og altså ikke omrisset av kroppen. Dermed er det sikkerhetskontrollørene som står ved skanneren som sjekker bildene. Heathrows skannere viser etter det DinSide erfarer omrisset av kroppen i 3d-format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer