Nå kan du få billig sydentur

Finn restplasser til under 1.000-lappen.

Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving
Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Har du muligheten til å snu deg raskt, ta ferie, pakke og dra på kort varsel, kan det være veldig mye penger å spare på en restplass-reise, skriver Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving, i en epost til DinSide.

Dersom du er av den spontane typen, men som ikke liker å bruke alle feriepengene på å reise, gjør du lurt i å sjekke nettsidene til reiseoperatørene Apollo, Star Tour og Ving nå.

Her er det nemlig gode muligheter for å gjøre et kupp.

Er du enig? Dette er vanlig å gjøre før ferien

– Ta ferien i mai

Så når er det egentlig smartest å reise?

– Det er alltid billig å reise utenfor skoleferiene. Så i sommerhalvåret er det alltid billig i mai og i siste halvdelen av august, råder Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Og hvis du reiser når det er billigst, eksempelvis i mai-måned, kan du få en reise med både fly og hotell for rundt 1.500 kroner hos Apollo. Dette er cirka en tredjedel av normal pris.

Flere vil ha all inclusive-ferie - men er det egentlig så bra?

Disse reisene er mest populær

Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Silje Ulveseth
Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Selv om det er "dyrt" med restplasser i høysesongen, kan du likevel være heldig.

– Ofte kan rabatten der også ligge på 20 til 25 prosent, men det vil selvsagt være avhengig av antall plasser som ligger ledig kort tid før avreise. I lavsesongen, spesielt april-mai og august, kan besparelsen på flere reisemål fort komme opp i 50 til 60 prosent i forhold til normalpris, forteller Frisholm i Ving.

Hos Star Tour kan du være heldig å spare opp mot 60 prosent. Ifølge informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett er det Blue Village-tilbudene som forsvinner fortest.

Gran Canaria og Tenerife er hottest på vinteren, mens på sommeren foretrekker Vings restplass-kunder å dra til Tyrkia, Mallorca og Kreta.

Ikke gjør dette i ferien: Her er den uskrevne ferieloven

Er restplass noe for deg?

Det er likevel noen ting du bør være obs på før du kaster deg over restplassen. Det kan nemlig være lurt å gjøre seg noen tanker om hva slags ferie man er ute etter først.

Elisabeth Larsen-Vonstett er informasjonssjef i Star Tour Foto: Star Tour
Elisabeth Larsen-Vonstett er informasjonssjef i Star Tour Foto: Star Tour Vis mer


– Det er billig, men vær også klar over at det betyr at du ikke blir garantert noe mer enn det som står i vilkårene. Er man ute etter noe spesielt, for eksempel at hotellet skal ligger rett på stranden, at det er basseng, air condition eller har SPA, bør man heller bestille en spesifisert reise, råder Begby.

Det er heller ikke alle restplassferier som egner seg for familieliv.

– Hvis du reiser med barn og stiller krav til komfort, beliggenhet, standard på hotellet og så videre, kan det nok lønne seg å bestille før restplassene legges ut. Det samme gjelder hvis du av ulike grunner er avhengig av en viss standard, for eksempel hvis du bruker rullestol, påpeker Larsen-Vonstett i Star Tour, og fortsetter:

– Men dersom du bare vil hoppe på en tur til sol og varme, kan du godt ha litt is i magen.

Både Ving, Star Tour og Apollo råder reiselystne nordmenn til å daglig følge med på sine restplassider på nettet. Her oppdateres nemlig tilbudene kontinuerlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer