Nye flyruter fra Oslo lufthavn:

Nå kan du fly direkte til Beijing

Direkteruten starter 15. mai.

DIREKTE TIL BEIJING: 15. mai starter Hainan Airlines direkteflyvninger mellom Oslo og Beijing. Turen far 9 timer og 35 minutter på utreise, og tur-retur koster det fra 4.100 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
DIREKTE TIL BEIJING: 15. mai starter Hainan Airlines direkteflyvninger mellom Oslo og Beijing. Turen far 9 timer og 35 minutter på utreise, og tur-retur koster det fra 4.100 kroner. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Onsdag 15. mai klokka 13.50 skrives norsk luftfartshistorie da det første kommersielle ruteflyet mellom Oslo og Beijing tar av fra Avinor Oslo lufthavn med det kinesiske selskapet Hainan Airlines.

Dette skriver Avinor Oslo Lufthavn i en pressemelding.

I KINA: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på statsbesøk i Kina høsten 2018. Foto: Trond Viken, NFD
I KINA: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på statsbesøk i Kina høsten 2018. Foto: Trond Viken, NFD Vis mer

Også næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil være til stede ved åpningen av ruten.

Han sier den nye ruten vil ha stor betydning for Norge:

- Den nye direkteruten mellom Kina og Norge vil ha stor betydning for norsk næringsliv og for handelsforbindelsene med Kina generelt. Det knytter landene våre nærmere hverandre og åpner for mer samarbeid og kontakt mellom norsk og kinesisk næringsliv, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til Dinside.

- Direkteruter mellom Norge og Kina var noe mange var opptatt av da jeg var med på statsbesøket til Kina i høst, fortsetter han.

- Den største nyheten

Vi reiser stadig lengre, og til mer eksotiske destinasjoner enn tidligere, og Asia er inne på topp 10-listene over nordmenns drømmedestinasjoner for 2019.

Den kinesiske ruten er uten tvil den mest eksotiske nyheten Avinor har å by på i år.

- Den største nyheten er nok at det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines våren 2019 åpner en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Oslo lufthavn, med tre ukentlige avganger, har kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Avinor Oslo Lufthavn, tidligere uttalt til Dinside.

Den kinesiske ruten er en av 24 nye flyruter fra Avinors lufthavner i 2019, og det vil være tre ukentlige avganger.

Flyturen Oslo-Beijing vil ta 9 timer og 35 minutter, mens returen vil ta 10 timer.

Tur-retur-billettene koster fra 417 euro - tilsvarende 4.100 norske kroner. Da Dinside sjekket prisene i dag, var det mange avganger til laveste pris i mai. Husk imidlertid at du må ha visum for å reise til Kina, og at det kan ta 1-2 måneder å få ordnet dette.

- Svært god nyhet for Norge

Den nye Beijing-ruten er gode nyheter også for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme, ettersom Norge er det landet i Norden med flest kinesiske turister.

- Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn til Dinside.

For Norge vil forbindelsene ha stor betydning:

- Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, mener Hasaas.

Det betyr også gode forbindelser videre

Tre ukentlige avganger vil også bety gode forbindelser fra Beijing og videre til andre kinesiske og asiatiske reisemål.

- Med Hainan får man veldig gode forbindelser videre til millionbyen Shanghai. Det er også gode forbindelser til mange andre byer i Kina og Asia, som er aktuelle reisemål for både norske turister og ikke minst norsk næringsliv, uttaler lufthavndirektøren.

1400 ruter i 10 byer

Ruten som Hainan skal starte mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse.

Om Hainan Airlines:

  • Har over 1400 ruter i inn- og utland til 110 byer.
  • Selskapet har sitt hovedsete i Haikou.
  • Eneste flyselskap i Kina med fem stjerner på Skytrax-målingene.
  • Flyflåten består hovedsakelig av Boeing 737 og 787, samt Airbus A330.
  • Hainan har over 400 fly i flåten som frakter både passasjerer og flyfrakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer