Billige flybilletter og hotell

Nå kan du gjøre røverkjøp på ferie

Det er nå du legger grunnlaget for de beste bestillingene.

SLIK KAN DU GJØRE KUPP: Følg med på flyselskapenes kampanjer, sjekk priser og trender hos søkesidene og opprett gjerne prisvarsel som gir deg tips om når prisene synker dit du ønsker deg på ferie. Foto: Kristin Sørdal
SLIK KAN DU GJØRE KUPP: Følg med på flyselskapenes kampanjer, sjekk priser og trender hos søkesidene og opprett gjerne prisvarsel som gir deg tips om når prisene synker dit du ønsker deg på ferie. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du er ikke alene om du bruker starten på det nye året til å begynne planleggingen av årets ferie. Og i år kan du nyte godt av mange ekstra fridager i form av helligdager - som kan gi deg flere gode muligheter for langfri uten at du må ta ut veldig mange feriedager.

Her kan du se våre beste tips til hvordan du kan få mest mulig ut av ferie- og fridagene i 2019.

Vet du allerede nå at du skal på tur, er det nå du kan legge grunnlaget for at feriedrømmen blir oppnåelig uten å måtte støvsuge feriekontoen helt.

Her er våre beste tips til hvordan du kan gjøre ferien billigst mulig:

#1: Pass på salgene!

Det kan være mye å spare på å pakke reisen selv - dersom du ikke er så heldig at du kan slå til på en sisteliten-pakkereise utenfor høysesongen.

Og da er det én ting som gjelder, om du vil få fatt i de billigste billettene: Pass på når flyselskapene har salg eller kampanje på billige billetter.

Akkurat nå er vi inne i flyselskapenes tradisjonelle nyttårssalg - og det er mange slike salgsperioder i løpet av året. I tillegg til ekstraordinære salg til ulike destinasjoner som de kanskje ikke selger så bra til - hvor kapasiteten er høyere enn etterspørselen.

SØK HOS FLERE: De fleste reisesøkesidene har nå også både priskalendere og prisovervåking. Foto: Kristin Sørdal
SØK HOS FLERE: De fleste reisesøkesidene har nå også både priskalendere og prisovervåking. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

#2: Søk - hos flere

Du bør alltid sjekke prisene hos flere flyselskaper før du handler - i alle fall dersom du tenker at det er flere flyselskap som flyr deg dit du skal. Her kan reisesøkemotorene være til god hjelp - men husk: Du bør også sjekke prisene hos flere søkesider - det kan være tusenlapper å spare. Og ja: Husk å sjekke fullstendig pris, når alle tilleggene er tatt med.

Blant søkesidene for reiser kan du prøve Momondo, Finn.no, Google Flights, Travelmarket eller andre.

VENT: Tjenesten Hopper kan fortelle deg om du bør kjøpe nå - eller vente. Foto: Kristin Sørdal
VENT: Tjenesten Hopper kan fortelle deg om du bør kjøpe nå - eller vente. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

#3: Sett opp en prisovervåking

De fleste av sidene som har prissøk på reiser, tilbyr også overvåking av priser. Dette kan være smart, om du jakter billetter som er litt fram i tid. Du setter da opp et søk på destinasjon og datoer som er aktuelle for deg - og så kan du bli varslet når det dukker opp gode priser.

Vi vil nevne også prisovervåkingstjenesten Hopper som er fin til både overvåking og varsling av når prisene til dine destinasjoner går opp eller ned - men basert på statistikk kan de også gi deg råd om du bør vente med å kjøpe og når det vil lønne seg å handle.

SE NÅR DU BØR KJØPE: Fremdeles Hopper her, som forteller at vi bør vente - men at vi bør kjøpe før 13. februar. Foto: Kristin Sørdal
SE NÅR DU BØR KJØPE: Fremdeles Hopper her, som forteller at vi bør vente - men at vi bør kjøpe før 13. februar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

#4: Er alt inkludert?

Hva vil du ha, hva er inkludert - og hva må du eventuelt kjøpe til, før den hele og fulle sannheten om billettprisen er klar? Vil du for eksempel gjerne ha mat på turen, eller klarer du deg uten? Vil du sende bagasje?

Sett deg inn i hva som er inkludert i de ulike prisalternativene dine, før du bestiller. Dette er ulikt fra flyselskap til flyselskap.

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

#4 og en halv: Sjekk bagasjereglene!

Okei, dette er ikke verdt sitt eget punkt - men viktig likevel: Sjekk bagasjereglene nøye. Noen har skåret veldig ned på hva du faktisk får lov til å ta med deg om bord på flyet, spesielt om du velger billigste billettkategori.

Sjekk også den tillatte vekten på håndbagasjen.

Noen søkemotorer lar deg spesifisere ved søket at du for eksempel ønsker å ha med innsjekket bagasje.

#5: Kan du droppe setereservasjonen?

Mange flyselskap tar ekstra om du ønsker forhåndsreservasjon av plass. Vår erfaring er at dette kan du godt droppe - om du ikke absolutt vil ha en spesifikk plass i kupeen.

Dersom dere er flere som reiser sammen, vil dere i de aller fleste tilfellene bli tildelt plasser sammen - og sjekker du inn online så raskt du kan når innsjekkingen åpner, kan du fint flytte rundt på setetildelingene.

#6: Gode hotellpriser

Det samme gjelder for hotell som for fly: Søk opp priser på flere bookingsider. Men her er det ikke like kritisk å være så tidlig ute som ved flybestilling: Undersøkelser har vist at en måned før er det ultimate tidspunktet å booke for å få de beste prisene.

NB: Skal du til et sted hvor etterspørselen etter hotell er stort og tilbudet lite, bør du selvsagt booke så tidlig som mulig.

Når du har søkt og funnet ut hvor du vil bo, kan det også lønne seg å søke opp prisen på hotellets egen bookingside: Mange hotellkjeder gir deg prisgaranti på at de gir deg den laveste prisen.

Det kan også lønne seg å ringe hotellet og be om pris, da vil du også kunne få tilbud om en lavere pris.

Du kan også sjekke ut mulighetene for gode hotellkupp hos restplasstjenestene Hotwire eller Lastminute, tjenester Dinside også har testet ut i London.

Der bestiller du en hotellovernatting på et bestemt sted/by, men får ikke vite hvilket hotell det er før etter at du har bestilt og betalt.

Test av bookingtjenester for "hemmelig" hotellbestiliing. Les hele testen her: http://www.dinside.no/reise/vi-har-testet-hemmelig-hotellbestilling/67620786 Vis mer

#7: Leilighet for flere

Er dere flere som skal på tur, kan det være lønnsomt å leie en leilighet eller hus i stedet for å bo på hotell. Det er som oftest billigere, du kan få mer plass å bevege deg på og du har frihet til å spare inn litt penger på matbudsjettet ved å lage litt mat selv.

Det er flere steder du kan finne leiligheter, for eksempel hotellsøkesidene eller tjenester som Airbnb og HomeAway og VRBO. Og selvsagt andre steder som Finn.no eller de mer tradisjonelle feriehusutleierne Sembo, Novasol og liknende.

Pass bare på at du sjekker grundig anmeldelser av boligene dersom du leier privat.

Vi sov tre netter på tre forskjellige sovesteder på Gran Canaria. Her ser du hva som ventet oss, og litt om hva vi synes. En mer utfyllende test kommer snart på Dinside.no. Vis mer

#8: Sjekk prisene på leiebil

Skal du leie bil på reisemålet, kan du sjekke utleieselskapenes priser - men vi vil også tipse om denne tjenesten som gir veldig gode priser på leiebil:

Rentalcars.com er litt som en hotellsøkemotor som skanner leiebilprisene for deg - men som etter vår erfaring gir enda bedre priser enn leieselskapene selv.

Vi understreker at du leier fra de klassiske leiebilselskapene - men Rentalcars.com er her som en mellommann, som for eksempel Hotels.com.

Du kan også velge å bestille tjenestens forsikring som gir deg alt du trenger av forsikringer - og som gjør at du glatt kan takke nei til alt mas om ekstraforsikringer når du henter ut bilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer