Nå kan du gjøre taxfree-kupp i butikk

Populært taxfree-snop selges til lokale dagligvarebutikker.

TAXFREE: Snop, som vanligvis selges i denne butikken på Oslo Lufthavn, er nå til salg i flere dagligvarebutikker. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TAXFREE: Snop, som vanligvis selges i denne butikken på Oslo Lufthavn, er nå til salg i flere dagligvarebutikker. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

For mange reisende er det obligatorisk å stanse innom taxfree-butikken på Oslo Lufthavn når de skal ut og fly, eller lander på flyplassen etter endt utenlandsopphold. Men den spesielle situasjonen vi befinner oss i, fører til at flere nordmenn har belaget seg på at sommerferien 2020 tas i Norge.

Dog er det kanskje ikke så stor grunn til å deppe. Du kan få mange fine opplevelser på norgesferie i sommer, og du kan også komme over noen fine taxfree-kupp i den lokale matvarebutikken din, skriver Flysmart24.no.

Det viser seg nemlig at Travel Retail Norway, den ledende taxfree-aktøren i Norge, har sendt ut paller med taxfree-snop til flere butikker.

Solgt til butikk

– Det stemmer, bekrefter Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i TRN, overfor Dinside.

Årsaken til at TRN har videresolgt varene, er at de tidligere i år hadde kjøpt inn en del for å dekke påske- og vårtrafikken, men den uteble på grunn av corona.

– Det er produkter som nærmer seg utløpsdato, som vi har videresolgt til grossist som sender ut til utsalg og dagligvarebutikker i hele landet, forteller han.

Sukkervarer har som regel litt kortere holdbarhet, så det er det viktig å få solgt unna. Utvalget vil variere, men det er snakk om en del Kvikk Lunsj, Bamsemums, Smash, Freia Melkesjokolade, lakrisbåter og annet snop som er populært blant nordmenn, forteller Dagestad.

– Varene er i taxfree-størrelser som ofte er større enn vanlige forpakninger, og er dermed enkle å kjenne igjen i butikk, sier han.

Taxfree-kupp på Kiwi?

Dagestad forteller at varene er solgt til Norgesgruppen, og du vil dermed se taxfree-utvalget i butikker som Spar, Joker, Kiwi og Meny.

Overfor Flysmart24 sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, at varene omsettes på samme måte som for eksempel varer med begrenset dato og andre varer som av ulike grunner ikke omsettes gjennom deres grossist, Asko.

– Kundene vil finne denne typen varer i utvalgte butikker, sier hun til nettstedet og legger til:

– I og med at det her er snakk om overskuddsvarer fra andre kanaler, så kan de nok til tider være et ekstra godt kjøp.

Pop-up på Jessheim

TRN har også solgt varer gjennom en pop-up-butikk på Jessheim. Butikken var åpen hele juni, men er nå stengt.

Her ble det solgt varer som var klare for butikk som de enkelt kunne ta med seg til butikken på Jessheim, mens det til grossist selges hele paller.

Foreligger det planer om liknende stunts i fremtiden?

– Det var kun relatert til den spesielle situasjonen vi er oppe i, og alternativet var å kaste varer til flere millioner. Da vi fikk lokalet til en OK pris, valgte vi å kjøre på og det gjorde også at vi fikk flere ansatte tilbake fra perimettering.

Nå handler det for TRN om å bygge opp på flyplassene igjen, og Dagestad venter spent på de nye reiserådene fra regjeringen. De ventes i morgen.

– For oss er det viktigste at det ikke blir ny nedstenging, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer