Nå kan du handle billig-SAS

Scandinavian Lite er navnet SAS' billigsatsing går under foreløpig. 30. mars går første avgang.

Publisert
Sist oppdatert

30. mars neste år vil SAS' nye lavprisfly frakte dansker og svensker og muligens nordmenn ut i Europa til lavpris. Det nye tilbudet skal driftes av et eget selskap i SAS, med egne fly og egen betjening. Allerede nå er billettsalget i gang, men kun på telefon. Nyheten er sluppet så tidlig at selskapet ikke har fått nettsidene klare, så reisene kan ikke bestilles på web ennå.

Se mer nedenfor

Hit flyr de

BOEING 737-800: Det er slike fly som skal transportere SAS' lavprispassasjerer, men dekoren blir annerledes.
BOEING 737-800: Det er slike fly som skal transportere SAS' lavprispassasjerer, men dekoren blir annerledes. Vis mer


Fire fly av typen Boeing 737-800, skal frakte lavprispassasjerer fra Stockholm og København. Siste nytt er at også Oslo muligens blir inn i planen i følge Nettavisen. De vil imidlertid ikke konkurrere med rutene utenlands fra Braathens.

Lavprisflyene skal gå i ruter til Alicante, Malaga, Mallorca, Barcelona, Aten, Istanbul, Bologna, Roma, Nice, Praha, Budapest, Dublin og Lisboa i tillegg til Sarajevo i Bosnia og Pristina i Kosovo. Ikke alle ruter går fra begge byene. Det blir mellom en og fire avganger i uken.

Hundrelapper

Billettene skal koste fra 295 DKK (299 NOK) eller 280 SEK (233 NOK), eks. skatter og avgifter. Med påslag blir prisen opp til mange hundre kroner høyere, og er dermed på nivå med andre lavprisselskaper som flyr til lignende destinasjoner, som Sterling.

Flere av rutene som skal flys fra Stockholm og København, trafikkeres fra Norge av SAS-eide Braathens. Om SAS starter opp lavprisflygninger fra Oslo, vil de derfor neppe konkurrere på disse strekningene. Det gjelder Alicante, Malaga, Barcelona, Nice, Roma, Mallorca og Dublin. For å benytte deg av lavpristilbudene fra SAS på disse strekningene må du uansett fly til Arlanda eller Kastrup først. Det blir ikke mulig å få tilslutningsfly med gjennomgående booking. Det betyr at du må beregne minst 35 minutters transfertid på den danske og svenske hovedflyplassen, og hente og sjekke inn bagasjen på nytt selv. Du må reise med vanlige billetter fra Norge.

Lavprisbillettene kan imidlertid bookes hos SAS' norske bestillingstelefon. Nettbestillingsmuligheter er ikke klare, men det kommer.

Verktøy for reiselyst


Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer