Nå kan du kjøpe Ruter-billetter via NSB-appen

Endelig kan du kjøpe Ruter-billett via mobilen - takket være NSB.

NSB SAMARBEIDER MED RUTER: Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app.  Foto: NSB
NSB SAMARBEIDER MED RUTER: Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app. Foto: NSB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble det lansert en ny versjon av NSB appen der man kan kjøpe enkelt- og periodebillett i Oslo og Akershus, og fritt velge mellom alle holdeplassene (tog, buss, trikk, t-bane og båt).

– Vi har samarbeidet veldig tett med NSB og dette er en bra mulighet til vi kommer med vår app, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, til DinSide og påpeker:

– Husk at du må registrere deg som NSB-kunde for å få det til.

Les også: Kjøp togbillett med mobilen

Vil at de reisende skal kunne være anonyme

– Nå ønsket vi å gjøre det enda enklere for kundene våre og har i samarbeid med Ruter utvidet funksjonaliteten slik at de nå kan velge å reise fra holdeplass til holdeplass i hele Oslo og Akershus uavhengig av hvilket transportmiddel de benytter, sier Thang Manh Tran, mobilhandelsjef i NSB, i en pressemelding.

Ruter er i sluttfasen med å velge leverandør i forhold til sin billett-app, ifølge Isberg. Selskapet har heller ikke fått landet hvilken betalingsløsning de skal bruke.

– Vi vil gjerne ha en app-løsning hvor man ikke trenger å registrere seg. Vi jobber med Datatilsynet hvor vi ser på det anonyme reisealternativet. Vi har allerede et reisekort man slipper å registrere seg for å bruke og det er viktig for oss å ivareta dette tilbudet, forklarer Isberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer