Nå kan du oppleve Concorde

Concorden har funnet sitt siste hvilested i Intrepid-museet, på en lekter i Hudsonelven på Manhattans vestside. Nå kan du se fordums storhet med egne øyne.

Publisert
Sist oppdatert

Førsteinntrykket av det nåleslanke flyet er at det er langt mindre enn forventet. Formen er elegant og majestetisk, men størrelsen er alt annet enn gedigen. Det virker dessuten både slitent og gebrekkelig, og at dette er noe av det ypperste fra de siste tiårenes flyhistorie er nesten ikke til å tro. Men dette er altså en nylig pensjonert legende som forsåvidt fortsatt er i flyvedyktig stand.

 • Hvor kan du se Concorde?
 • Se bildene av Concorde og andre attraksjoner på Intrepid-museet
 • Stjernenes førstevalg

  Det er British Airways Alpha Delta som har funnet sitt siste hvilested på en lekter i Hudsonelven. Hvilke storstjerner og pengesekker som har fløyet med akkurat dette flyet vet vi ikke. Men at det er mer enn en håndfull er helt sikkert. Flyturen i supersonisk rekordfart over Atlanteren var ikke for Jørgen Hattemaker. I 1998 gjorde for eksempel Diana Ross seg bemerket ved å bli arrestert på vei om bord i en Concorde - divaen protesterte mot sikkerhetskontrollørene og havnet bak lås og slå. Senere ble hun løslatt mot kausjon og dro ivei igjen - med Concorde selvsagt. I 1985 skapte Phil Collins og Concorde musikkhistorie - Phil Collins stod på Live Aid scenen i London, og fløy så Concorde til New York for å fortsette til Philadelphia der han rakk å spille trommer for Eric Clapton før den direktesendte marathonkonserten var ferdig. Andre store menn og kvinner er også kjent for å ha vært ivrige Concordepassasjerer; Madonna, Victoria Beckham, Elton John, Mick Jagger, Joan Collins, Robert Redford, Luciano Pavarotti, Elisabeth Taylor og Sean Connery for ikke å snakke om den britiske dronningen. Og alle de fineste navnene har som regel fått nyte det fineste setet - nummer 1A.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer