Nå kan du se hvor fullt toget er

VY og Bane Nor gir mer informasjon på perrongen.

NY INFORMASJON: Vy og Bane Nor vil fremover vise fyllingsgrad på togsettene. Foto: Bane Nor
NY INFORMASJON: Vy og Bane Nor vil fremover vise fyllingsgrad på togsettene. Foto: Bane Nor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du reist med tog den siste tiden, har du kanskje lagt merke til at Bane Nor har oppdatert informasjonsskjermene på stasjonene.

I samarbeid med Vy, vil Bane Nor fremover vise fyllingsgraden på så å si samtlige av Vys togstrekninger – utenom togene mellom Oslo og Bergen – og det vises som grønne, gule og rød streker under togsettene på informasjonsskjermene.

Vy-appen har vist denne informasjonen i flere måneder, du kan også se det i Nå-appen, men det er først nå at fyllingsgrad også blir opplyst på perrongene.

Bane Nor sier i en pressemelding at fyllingsgrad hjelper de reisende med å velge togsett hvor det er ledige plasser, og håper det også kan bidra til å gjøre selve stasjonsoppholdene kortere, ved at de reisende enkelt kan se hvor på plattformen de må stå for å komme om bord i et togsett med sitteplass:

  • Grønt togsett betyr at at det vanligvis er mer enn 25 prosent ledige seter.
  • Gult togsett betyr at det vanligvis er mellom 25 og 5 prosent ledige seter.
  • Rødt togsett betyr at det vanligvis er færre enn 5 prosent ledig og du må belage deg på å stå.

– Dette, og vår nye kartfunksjon som viser hvor toget ditt befinner seg, er etterlengtede funksjoner for pendlerne våre. Vi håper dette vil gi gode kundeopplevelser og bedre punktlighet, sier Kristin Kjøge Jansson, direktør for digitale kundetjenester i Vy, i en pressmelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.